Nieuwsberichten
Verslag Avondgebed in Stiens volgens de liturgie van Taizé 2010-11-07
17-11-2010 18:42
Oogstzondag 7 november 2010
De Gemeentedienst van deze jaarlijkse Oogstzondag vindt vanavond vanaf 19.00 uur plaats in de Sint Vituskerk van Stiens.
lees verder
SING-IN op 17 oktober m.m.v. PETER & ENBERT BRAAM
08-10-2010 11:09
PETER & ENBERT worden ook wel de Friese “Simon en Garfunkel”genoemd. Dit komt door de sound van hun 2-stemmige zang begeleid door gitaar. Van jongs af aan zijn PETER & ENGBERT (een eeneiige tweeling) met muziek bezig. Het begon al met het zingen in een kinderkoor en zijn vervolgens doorgegaan met het zingen in een gospelkoor. In 2003 zijn ze uiteindelijk als duo verder gegaan met zingen en is hun 1ste cd (‘Kleur’) verschenen in oktober van hetzelfde jaar.
Na vele optredens hebben ze besloten zelf een aantal nummers te schrijven, waarbij PETER verantwoordelijk is voor de teksten en ENGBERT de muziek voor zijn rekening nam. Deze liederen zijn op hun 2de cd verschenen, met als titel ‘Natuurlijk’.
Inmiddels treden PETER & ENBERT heel regelmatig op, zijn ze verscheidene malen op de radio te beluisteren geweest en waren ze te zien op TV-Fryslan. Zelfs landelijk zijn ze te zien geweest op televisie.
Sing-in op 26 september mmv mannenkoor EDOZA uit Sneek
21-09-2010 21:01
EDOZA, het Interkerkelijk Mannenkoor met de bijzondere klank, vormt al meer dan 50 jaar een deel van de samenleving. Begonnen in Sneek in 1958 met veertig leden, telt het koor nu ca. 130 zangers die uit de hele provincie komen. EDOZA betekent: Evangelie DOor ZAng. EDOZA verleent zijn medewerking aan deze eerste sing-in van het nieuwe kerkelijk seizoen. Het beloofd een prachtige dienst te worden.
De faam van EDOZA strekt tot ver over de provinciegrenzen. Ook optredens voor radio en televisie, samen met beroemde solisten, hebben gezorgd voor grote bekendheid van het koor.
Het repertoire van EDOZA is breed. Christelijke liederen vormen de basis. Ook negro-spirituals en andere koralen worden veelal gezongen. Musicals en operamuziek wordt ook gezongen door de 130 stemmen, waaronder het prachtige slavenkoor uit ‘Nabucco’ van Verdi en ook werken van Tsaikovske, Grieg en Parker. Er wordt gezongen in het fries en vele andere talen. Dhr Jan Hibma is sinds 1996 als een enthousiaste dirigent verbonden aan dit mannenkoor.
Donderdag 7 oktober: Het nieuwe liedboek
17-09-2010 20:47
Wij willen graag samen met u /jij een voorproefje nemen op het nieuwe liedboek. Wat komt er in en wat niet? Wat zijn hierbij de overwegingen en belangrijk....wie beslist wat er in het nieuwe liedboek komt en waarom? Allerlei vragen waar we proberen een antwoord op te geven op donderdag 7 oktober a.s. om 20.00 uur in de Hege Stins, Gijsbert Japicxstritte 4 in Stiens. De avond wordt geleid door dhr. Henk de Vries uit Zuidbroek. Hij is kerkmusicus en organist en zeer betrokken bij het hele proces. Het belooft een avond te worden met veel zang en informatie. Interesse? U/jij bent van harte welkom!

Werkgroep Toerusting en Vorming
Verslag studieverlof Ds.G.Wessels
10-09-2010 11:00
Studieverlof ds. G. Wessels Stiens 12 april-11 juli 2010 Verslag studieverlof.pdf