Nieuwsberichten
Diensten vanuit de SV
12-07-2024 00:07
Techniek en video kerkdiensten vanuit de Sint Vitus
Afgelopen zondag hebt u helaas de eredienst vanuit de Vitus niet live kunnen volgen. We konden de uitzending niet live doorzetten De eerstvolgende dienst op 4 augustus gaan we vast weer live uit zenden. De dienst van 7 juli staat nu op de site onder recente video’s. Daarnaast hebben we met diverse storingen in het video- en geluidssysteem te maken. Het lukt ons gelukkig meestal om alles hoor- en zichtbaar te houden. We hopen op uw begrip wanneer we even de knoppen goed moeten zetten. Uw reacties zijn van harte welkom via kerkrentmeesters@pgstiens.nl Beamteam SV
Startzondag 15 september
05-07-2024 12:17
Voor de aankomende Startzondag (15 september) willen we graag alle commissies/groepen zichtbaar maken.

Dit willen we doen door één digitale presentatie te maken van alle commissies en werkgroepen. Wat hebben we van jullie nodig:

1-3 foto's die van toepassing zijn voor jullie commissie/werkgroep.
Drie woorden die duidelijk maken wat jullie commissie doet/waarom het zo enorm leuk, gezellig of leerzaam is om bij jullie commissie te zijn. Welk bloemblaadje (zie bijlage) het meest van toepassing is op jullie groep.

Let op: Zorg ervoor dat jullie gegevens uiterlijk 15 augustus bij ons binnen zijn. Zo kunnen we garanderen dat jullie commissie schittert in de presentatie! Inzendingen die na deze datum binnenkomen, kunnen helaas niet meer worden meegenomen.
We hopen natuurlijk dat iedereen erbij is, dus zet het in je agenda en stuur op tijd!

Daarnaast horen we graag of jullie nog ideeën of inbreng hebben voor de dienst. Alle suggesties zijn welkom en worden zeer gewaardeerd.
Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking en tot 15 september!

Met vriendelijke groet,
Startzondagcommissie 2024
Hieke, Arma, Johanna, Marleen & Jacoba
Regenboogviering 16 juni Waalse Kerk
06-06-2024 11:43
PERSBERICHT REGENBOOGVIERING
zondag 16 juni 2024
thema: Aan tafel is altijd plek voor meer

aanvang 11:00 uur (kerk open vanaf 10:30)
in de Waalse Kerk te Leeuwarden
Grote Kerkstraat 222, 8911 EG Leeuwarden

Deze regenboogviering is een samenwerking van de Oecumenische Basisgemeente Leeuwarden en de werkgroep geloof en homoseksualiteit Friesland, zie ook:
oecumenischebasisgemeenteleeuwarden.nl
werkgroepgh.nl
info bij ds. Ulbe Tjallingii: 06-14859557

Flyer Palmpasen 24 maart 2024
19-03-2024 17:20
Net zoals elk jaar vieren wij ook dit jaar palmpasen en dat doen wij op 24 maart.
Palmpasen is een feestelijke dag, er wordt stil gestaan bij de intocht van Jezus waar hij als koning wordt binnen gehaald in Jeruzalem.
Tijdens de dienst staan wij samen met de kinderen stil bij het verhaal van palmpasen en de symboliek van de voorwerpen, die aan het kruis komen te hangen.
Het verzoek is om zelf een kruis van huis mee te nemen en bij voorkeur al leuk versierd met crepe papier of leuke gekleurde lintjes. Tijdens de dienst wordt voor de rest gezorgd.
Na de dienst vertrekken wij in optocht naar een van de zorglocaties in Stiens en dit jaar gaan wij naar Alliade, Ieleane 10. In optocht zullen we een rondje maken langs de woonhuizen en daarna ontmoeten gemeenteleden en bewoners elkaar in de kantine, waar een lekker kopje koffie, thee en limonade op ons staat te wachten. Zoals gebruikelijk kunnen de kinderen heerlijk spelen in de sportruimte, die naast de kantine zit.
Wij hopen jullie te mogen ontmoeten aankomende zondag. Samen maken wij er weer een mooie dag van.
Een lieve warme groet, namens de kindernevendienst,
Chantal Osinga
Paasproject kinderen 2024
16-02-2024 15:21
Paasproject kindernevendienst - “Ga je mee op weg naar Pasen?”
Ga je mee op weg naar Pasen? Dat betekent een weg van lijden, stil staan, zonden, bidden en stil zijn. Maar onderweg kom je ook langs vergeving, vertrouwen, hoop, licht, groeien en heel veel liefde. De weg loopt niet uit op de dood, maar op het nieuwe leven!

Elke zondag in de 40-dagentijd komt er een nieuwe hanger in de paastak bij. Met daarop elke keer een nieuwe verbeelding, die verwijst naar de weg die Jezus moest gaan.
Op zondag 18 februari gaat het over: Hij voor mij. Op de hanger staat een hart afgebeeld.
Op 25 februari gaan we het hebben over: Uw genade is mij genoeg. De hanger geeft een kruik weer.
Vandaag, 3 maart, vertellen we de kinderen over Liefde was het. De hanger die in de boom komt te hangen geeft brood en wijn weer.
Vandaag, 10 maart, gaat het over Om onze zonden. De hanger geeft een doornenkroon weer.
Op 17 maart krijgen de kinderen te horen wat Jezus zijn laatste woorden waren: ‘Het is volbracht’. De hanger geeft een kruis weer.
Zondag 24 maart is het feest. Hosanna voor de Koning! Op de hanger staat een afbeelding van een palmtak
Zondag 31 maart vertellen we de kinderen dat Hij is opgestaan. De hanger geeft een weggerolde steen bij het graf weer.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...