Nieuwsberichten
Dankdienst mevr. A. Bil-Dijkstra
15-05-2023 09:30
Dit is de dankdienst van mevr. A. Bil-Dijkstra op 15 mei 2023 vanuit De Hege Stins.

Pinksteren 2022 - Kaatsveld
30-05-2022 23:58
Herdenkingsdienst 4 mei 2022 in de Sint Vituskerk
01-05-2022 11:39

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de komende herdenkingsdienst weer in volle gang. Op woensdag 4 mei organiseren wij weer als vanouds de herdenkingsdienst in de St. Vituskerk in Stiens. Deze dienst begint om 19.00 uur en staat in het teken van het herdenken van de slachtoffers, en het bezinnen op de rijkdom van de vrijheid die wij bezitten. De dienst zal worden geleid door Da. Thea Tholen-Haagsma, ook zullen enkele scholieren hun medewerking geven aan deze dienst.

De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door dhr A. Minnertsma.

Wij nodigen u allen hartelijk uit om deze dienst bij te wonen.

Na de dienst vertrekken we met elkaar in een stille tocht naar het oorlogsmonument op de Langebuorren. Hier kan eenieder die dat wil zich aansluiten voor de Dodenherdenking bij het monument. Om 20.00 zal hier de Taptoe worden gespeeld, waarna we 2 minuten stil zijn. Na het Wilhelmus zal hier een kranslegging worden gedaan, iedereen is dan uitgenodigd om zelf ook een bloem of bloemen neer te leggen bij het monument.

Wij hopen u allen te ontmoeten op 4 mei.

Interkerkelijk Kontakt Werk Stiens
Kerkdienst bij Talant
25-04-2022 11:08
Op zondag 8 mei is om 14:00 uur een kerkdienst aan de Ieleane 10 bij Talant. Het thema is: Toch houdt u van ons. The Young Christian Singers uit Leeuwarden komen optreden. Voorganger is ds. Jaap C. Overeem, geestelijk verzorger en predikant met bijzondere opdracht.
Goede week 2022
06-04-2022 20:01
Wat is goed aan de Goede Week?

Op maandag 11 april begint de Stille- of Goede Week van dit jaar. We gaan deze week nadenken over-, zingen over- en bidden voor een Goede Week. Maar waarom wordt deze week zo genoemd? Elke dag wordt het thema tijdens de vespers en diensten benoemd. En elke dag op andere wijze belicht. Wees welkom u en jullie dit mee te maken om er zelf persoonlijk een gedachte over de vormen.

De Vespers worden maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april gehouden. Ze beginnen steeds om 19.30 uur en worden in de St. Vituskerk gehouden. We volgen daarbij deels de teksten die in de Veertigdagentijd kalender worden beschreven.

De Goede Vrijdag
Dit jaar heeft de Zendings- en Evangelisatie commissie van de P.G. Stiens een ander initiatief ingebracht. Een breder geheel, meerdere gemeenten onderweg, denkend, overleggend en delend het verhaal rondom de Goede Vrijdag. De kruiswoorden spelen daarbij een belangrijke rol. Al lopend langs standplaatsen tussen de St. Vituskerk, via de Fermanje naar de Nicolaaskerk in Cornjum, zullen we op verschillende wijzen de kruiswoorden van Jezus verwoord/bezongen/bespeeld mogen overdenken, om vervolgens op door te denken. De Goede Vrijdag route start om 19.00 uur in de St. Vituskerk. Wie niet mee kan of wil lopen, in de St. Vituskerk zullen alle standplaatsen van de kruiswoorden, die eerder zijn opgenomen, worden afgebeeld. Tine de Vries zal het tijdens de dienst tot een geheel maken door teksten te lezen en liederen te zingen. Ds. Jak Verwaal begint in de St. Vituskerk met de uitleg van het eerste kruiswoord, ds. Johannes Bakker verwoordt het laatste kruiswoord in de Nicolaaskerk.

Paaszondag in De Hege Stins
Een van de belangrijkste diensten in onze gemeente is wel de Paaszondagmorgen. Het verwoordt de kern van het christen zijn. We zullen daarbij stil staan. Onze verlossing mag zijn, loskomen van wat je vastbindt en eigenlijk ver van je eigenheid wil afhouden. En dat terwijl juist heel veel teksten onze leren dat we zijn gewild door onze Heer, juist in onze eigenheid.

United en de kindernevendienst werken mee aan de dienst.

Van harte uitgenodigd.
Tine de Vries
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...