Nieuwsberichten
World Servants reis naar Myanmar
02-03-2021 13:33
World Servants reis naar Myanmar
Zoals u wellicht nog weet zijn wij van plan om dit jaar met World Servants naar Myanmar te gaan. Of het door mag gaan is nog niet duidelijk. Rond 15 maart zullen wij daar meer informatie over krijgen en het gelijk met u delen. Wij (Jetze en Ewoud) hopen dat het lukt zodat wij daar kunnen gaan bouwen.

Om de reis te kunnen bekostigen hebben wij nog steeds 2 acties lopen. Statiegeldflessen en de pepermunt. Dit kan op de volgende manieren:

via: www.geef.ws/pepermuntactie
via: Protected email address
De statiegeldflessen halen wij bij u thuis op of u kunt deze inleveren in DHS

Woont u in Stiens? Dan bezorgen wij de pepermunt bij u thuis!
Voor verdere vragen kunt u mailen naar: Protected email address

Wilt u geen pepermunt, maar wel een donatie doen? Dat kan op het IBANNR.: NL08 RABO 0302 7632 95 t.a.v. J. Regeling

Alvast bedankt.
De Myanmakkers
Tocht naar Jeruzalem
01-03-2021 10:36
Hierbij een verslagje van de eerste 11 dagen van de wandeling naar Jeruzalem. Er is al 1633 km afgelegd!
Karen Ars

Er is stevig doorgewandeld door iedereen, want we zijn in Italië aangekomen zo’n 5 kilometer voorbij Montecarelli, Firenze, Florence in Italië. De teller staat op 1633 km.

We zijn door Milaan gegaan, een eeuwenoude stad, verondersteld wordt dat de stad gesticht is rond 600 v. Chr. Door de Noord-Italiaanse Kelten. 222 v. Chr. werd het ingenomen door de Romeinen. Er is heel wat te bekijken in Milaan. O.a. het klooster Santa Maria delle Grazie, waar Da Vinci een beroemde muurschildering van het Laatste Avondmaal heeft geschilderd.
Vele kerken, waaronder de mooie Basiliek van Milaan.
Ook allerlei musea, met het muziekinstrumentenmuseum als hoogtepunt.

Onderweg zijn we door de middelgrote stad Bologna gegaan, hier staat de oudste universiteit van Europa, uit 1088.
Via Wikipedia nog een paar leuke weetjes van Bologna:
De stad heeft enkele bijnamen: "la rossa" ("de rode", wegens de vele rode bakstenen gebouwen in het historisch centrum, volgens sommigen ook wegens de vanouds socialistische signatuur), "la dotta" ("de geleerde", een verwijzing naar de vooraanstaande universiteit) en "la grassa" ("de vette", gezien de culinaire cultuur). Onder meer de worst mortadella heeft zijn oorsprong in Bologna.
Neem gerust een kijkje op de volgende website: https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/italie/bologna-si25513.html

We gaan weer verder over de Via Francigena naar Rome.
De Engelse aartsbisschop Siegeric heeft deze pelgrimsroute beschreven in het jaar 990. De route is goed beschreven en bewegwijzerd.
Op naar Rome!
Tocht naar Jeruzalem
26-02-2021 00:26
Ik heb weer een stukje over de gelopen route van : Samen naar Jeruzalem.
We zijn al in Zwitserland gearriveerd.
Karen Ars
Tocht naar Jeruzalem
22-02-2021 11:51
Hier een kort verslagje van de eerste 4 dagen van de tocht naar Jeruzalem.

Wist je dat er door Stiens een pelgrimsroute loopt? Deze route heet het Jabikspaad en loopt van Swarte Haan naar Santiago de Compostella in Spanje! We zijn daarom gestart met het lopen van een stukje van deze weg. Zoek hiervoor in het dorp naar de tekens die op de rugzak van de pelgrim hierboven staan. Maak een foto met jezelf op de route voor 15 extra km. Als je naar Leeuwarden loopt, kom je door de Jacobsstraat. Let hier op de putdeksels. Ze bevatten afbeeldingen van de pelgrimsweg. Vanuit Leeuwarden kun je door naar Heerenveen en daarna kom je de ecokathedraal in Mildam tegen. Een sprookjesachtige plek waar de natuur het gaat winnen van de chaos.

Het pad loopt door en eindelijk, daar ligt Nijmegen aan de rivier de Waal. In de tweede wereldoorlog is hier hard gevochten. Deze zeker 2000 jaar oude Romeinse stad is misschien wel de oudste van Nederland! Tijdens het Romeinse Rijk was Nijmegen onderdeel van de Limes, de grens tussen het Romeinse Rijk en de Germaanse gebieden. De stad wordt ook wel keizerstad genoemd omdat Karel de Grote op het Valkhof een Palts (paleis) zou hebben gehad. Rond 770 zou hij hier meerdere malen het Paasfeest hebben gevierd.
Wist je dat Nijmegen en Jeruzalem in de tijd van Jezus, beide bij het Romeinse rijk hoorden?

Loop door naar Maastricht. Ook al zo’n super oude Romeinse stad, gebouwd rond een doorwaadbare plaats aan de Maas. Hier zie je aan het plein in de stad de Sint Servaaskerk staan. Hij is waarschijnlijk de eerste bisschop, een hoofd van de kerk, in Nederland. Hij leefde in de vierde eeuw. Mensen wilden zich verbinden met Jezus de Koning uit Jeruzalem en vertelden dat Servaas een achter-achterneef van hem was.

De afgelopen 4 dagen is er totaal 310 km gelopen en zijn we in Maastricht aangekomen.
Probeer anderen ook over te halen om mee te “lopen” met onze tocht naar Jeruzalem.
Er moeten nog heel veel kilometers gelopen worden en hoe meer mensen er mee doen, des te beter!
Voor nu gaan we verder richting Reims over het Jabikspaad.
Petrus
14-02-2021 17:27
Een berichtje van Elly Plat.

In dit online Petrus magazine is de 40dagen kalender aan te vragen. Een PKN initiatief wat mogelijk ook onze gemeente verrijkt.

https://petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijd/?utm_source=nieuwsbrief_petrus&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=210213
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...