Nieuwsberichten
Samen naar Jeruzalem
29-03-2021 10:29
Gisteren 28 maart zijn we Jeruzalem binnengewandeld met 61 deelnemers! Top prestatie en heel speciaal om dit op Palmpasen met elkaar te bereiken.

Op de 40e dag hebben wij met zo’n 61 wandelaars de digitale route afgelegd en zijn we in Jeruzalem aangekomen. Er is dan 5139 km afgelegd! We komen in Tripoli, Libanon aan met de veerboot.
Er loopt een pelgrimsroute: Het Abrahams Pad, van de geboorteplaats van Abraham in Şanlıurfa, Turkije, naar zijn laatste rustplaats in het graf van de aartsvaders in Hebron, Israël en de Palestijnse grondgebieden. Wij volgen een stuk vanaf Marhoun - Haran naar Jeruzalem.
Paaschallenge 2021
26-03-2021 16:54
Van maandag 29 maart tot en met maandag 5 april a.s. kunt u meedoen aan de paaschallenge: een QR-code speurtocht door Stiens. Het startpunt van de speurtocht is de St. Vitus, waar de instructies voor het meedoen klaarliggen. Tijdens de speurtocht duiken we in de historische achtergrond van het paasverhaal, maak onderweg dan ook vooral foto’s mét #paaschallengestiens.

Natuurlijk moeten we in deze vreemde tijd rekening houden met de geldende coronamaatregelen. Houd je aan de op dat moment geldende maatregelen.
  • Houdt afstand van elkaar, van andere groepen en anderen mensen op straat.
  • Houdt rekening met een eventuele avondklok.
  • Doe mee met max. 2 mensen uit één huishouden (m.u.v. kinderen < 12 jaar).

Er zijn nog een aantal dingen die je mee moet nemen om de paaschallenge optimaal te beleven, dit zijn:
  • Een smartphone mét QR-scanapp
  • Hoofdtelefoon of oortjes om te luisteren naar het audioverhaal
  • Hamer (1 hamer per groepje)
  • 10 spijkers
  • Een pen
  • Een vork

PaasChallenge 2021 deelnemer instructie definitief.pdf
40 dagen tijd Kindernevendienst
26-03-2021 12:01
Op Fotogalerij staan alle foto’s waar de kinderen thuis mee bezig zijn geweest in deze 40 dagentijd voor Kinderen. Heel leuk om te zien.
Groet Chantal
Samen naar Jeruzalem
26-03-2021 11:49
We zijn al een heel mooi eind op weg! Zo’n 4500 km achter de rug.
Nog een kleine week te gaan dan is het Pasen, het zou mooi zijn als we in de Stille week in Jeruzalem aankomen.
We zijn Silifke in Turkije op de veerboot gegaan naar Tripoli.
Silofke heette vroeger Seleucia. Het is gesticht door de koning Seleucus I Nicator in het begin van de 3e eeuw voor Christus. Het lag aan de monding van de rivier de Göksu. Het werd toen veiliger gevonden om stroomopwaarts een stad te stichtten, dan pal aan de kust.
Er zijn nog oude ruïnes bewaard gebleven, zoals overblijfselen van het kasteel hoog op een rots, stadsmuren, grote watertank.
Seleucia was beroemd om het graf van de maagd Sint Thecia van Iconium.
In de 13e eeuw kwam Seleucia in handen van de Hospitaalridders, ook wel Maltezer Orde. Dit was een door de koning van Jeruzalem gestichte ridderorde met een soevereine status.
Op wikipedia.org/wiki/Orde_van_Malta valt nog veel meer te lezen over de Maltezer Orde.

Nog wat zuidelijker ligt Taşucu waar we op de veerboot richting Tripoli gaan. We varen ten oosten van Cyprus op de Middellandse Zee.

Op zijn eerste zendingsreis staken Paulus, Barnabas en Johannes Marcus over naar het eiland Cyprus.
Pafos was de hoofdplaats van het eiland, hier bevond zich de residentie van de Romeinse gouverneur die Sergius Paulus heette. In de antieke wereld was Pafos een pelgrimsoord. Hier komen mensen bij de rots van Afrodite om de vruchtbaarheidsrituelen van de godin van de liefde bij te wonen.

Het is fijn om te zien dat er steeds meer mensen meereizen met onze digitale reis naar Jeruzalem.
Dat het toch mogelijk is om dit in Coronatijd SAMEN te doen! Fantastisch.
Update reis naar Myanmar
21-03-2021 12:03
Dag gemeenteleden,

Zoals u weet zouden wij, Jetze Regeling en Ewoud Struiksma, in augustus 2021 naar Myanmar gaan om daar te bouwen aan verandering. We hebben te horen gekregen dat deze reis helaas niet door kan gaan. Het geldt niet alleen voor ons, maar alle reizen van World Servants voor dit jaar zijn weer geannuleerd in verband met de pandemie.
Voor degene waarvan de reis in 2020 ook verzet was, geldt dat zij nu in Nederland bij diverse projecten de handen uit de mouwen gaan steken. Tegelijkertijd wordt de bouw in het buitenland dan door lokale ondernemers gedaan en gefinancieerd door World Servants.
Onze reis wordt gelukkig verplaatst naar aug. 2022. We hopen dat dan de situatie in Myanmar ook veiliger is. Een hele teleurstelling voor onze groep, maar zeker ook voor de bevolking in Myanmar die nu een jaar langer op hun revalidatiecentrum moet wachten. We hadden al een filmpje gezien van de locatie waar we zouden bouwen….
Het weerhoudt ons natuurlijk niet om minder actie te gaan voeren. Als het weer mag, zullen wij leuke acties organiseren, hopelijk kunnen wij elkaar daar ontmoeten en hebben we tijd genoeg om het geld bij elkaar te sparen.
Acties die u van ons kunt verwachten zijn erg divers, bijvoorbeeld een autowasdag, een benefitdiner of een verkoop op de jaarmarkt.
Heeft u nog vragen of wilt u Wilhelmina pepermunt bestellen? Dan mag u ons gerust een mailtje sturen:
Protected email address
Groetjes,
De Myanmakkers, Jetze en Ewoud
Hou vol en stay safe!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...