Nieuws
Project wie is mijn naaste?
12-12-2017 14:41
Op zondag 11 februari is er een projectdienst over: “wie is mijn naaste.” Olchert Clevering en ik hebben een project geschreven dat in een kerkdienst een antwoord zoekt op deze vraag. Daarin spelen de cantorij, een kinderkoor, een orkest, lectoren en vrijwilligers een belangrijke rol. We zouden het fijn vinden als er extra mensen mee zouden willen doen. Als je belangstelling hebt, wil je dan een mailtje sturen naar Protected email address?
Ds. Jaap
Kerstkaart december 2017
12-12-2017 12:14
De kerstkaart voor dit jaar vind u hier als pdf bestand. Klikken, openen en u krijgt alles te zien en te lezen.
PG Stiens Kerstkaart 2017
Kerstconcert 17 december DHS
29-11-2017 08:51
De muzikale weg naar kerstmis 2017.
Tijdens dit kerstconcert wordt de samenzang begeleid door de organist Auke de Boer en trompettist Folkert-Hans Tolsma. Deze twee topmuzikanten nemen het publiek op hun muzikale reis door de prachtige kerstliederen. Folkert-Hans Tolsma is een muzikant in hart en nieren. Deze gepassioneerde musicus is al vanaf zijn jonge jaren met muziek bezig. Met zang, trompet en saxofoon zorgt hij ervoor dat elke gelegenheid uniek en onvergetelijk wordt. Dit jaar nog had hij een zomerhit met zijn eigen geschreven uptempo lied; “Simmerjûn”. Auke de Boer is muziek docent op orgel, piano en klavecimbel. Hij geeft concerten in Europa, Japan en de USA. Ook geeft hij als stadsbeiaardier wekelijks een recital in Dokkum, Groningen (Martinitoren) en op de Academietoren van de Rijksuniversiteit. Wiepie Tolsma is deze avond de vertelster, haar dochter heeft met straatkinderen in Bolivia gewerkt. Kerstvieren doen we niet alleen in Nederland. Ook in Bolivia wordt de geboorte van Jezus gevierd. Op de hoogvlakte van de Andes wonen vele kinderen in armoede en leven ze op straat. Carlos is een van die kinderen en zoekt een plek om te overnachten. Zou er een plekje in de herberg zijn? Genoeg ingrediënten voor een onvergetelijke avond.
Het kerstconcert begint om 19.30 uur en wordt gehouden in De Hege Stins. U bent van harte uitgenodigd.
De EZC

Kerstconcert (17 december)
Memoriazondag
26-11-2017 16:59
Onder organisatie is toegevoegd de subpagina: Memoriazondag. Hier wordt verwezen naar de gemeenteleden die zijn gestorven in 2016 en 2017. Ook wordt verwezen naar fotogalerij waar een aantal foto's zijn geplaatst.
Vorming en Toerusting DHS
20-11-2017 15:22
U i t n o d i g i n g
De wereldreligies in beeld gebracht op donderdag 23 november en donderdag 21 december. Via de media krijgen we beelden te zien en verhalen te horen van mensen die geen christenen zijn. Hoe staan zij in deze wereld en hun maatschappij? Wat is de essentie van hun geloof? En hoe is die godsdienst feitelijk uit te leggen? Dr. A. J. Jonker, godsdienstwetenschapper en theoloog, gaat ons op 23 november vertellen over het Boeddhisme en het Hindoeïsme (de zgn. polytheïstische godsdiensten) en later op 21 december over de Islam en het Jodendom (de zgn. monotheïstische godsdiensten). De avonden worden in De Hege Stins gehouden en beginnen om 20.00 uur
U bent van harte uitgenodigd!
Commissie Vorming & Toerusting
... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...