Nieuws
Update reis naar Myanmar
21-03-2021 12:03
Dag gemeenteleden,

Zoals u weet zouden wij, Jetze Regeling en Ewoud Struiksma, in augustus 2021 naar Myanmar gaan om daar te bouwen aan verandering. We hebben te horen gekregen dat deze reis helaas niet door kan gaan. Het geldt niet alleen voor ons, maar alle reizen van World Servants voor dit jaar zijn weer geannuleerd in verband met de pandemie.
Voor degene waarvan de reis in 2020 ook verzet was, geldt dat zij nu in Nederland bij diverse projecten de handen uit de mouwen gaan steken. Tegelijkertijd wordt de bouw in het buitenland dan door lokale ondernemers gedaan en gefinancieerd door World Servants.
Onze reis wordt gelukkig verplaatst naar aug. 2022. We hopen dat dan de situatie in Myanmar ook veiliger is. Een hele teleurstelling voor onze groep, maar zeker ook voor de bevolking in Myanmar die nu een jaar langer op hun revalidatiecentrum moet wachten. We hadden al een filmpje gezien van de locatie waar we zouden bouwen….
Het weerhoudt ons natuurlijk niet om minder actie te gaan voeren. Als het weer mag, zullen wij leuke acties organiseren, hopelijk kunnen wij elkaar daar ontmoeten en hebben we tijd genoeg om het geld bij elkaar te sparen.
Acties die u van ons kunt verwachten zijn erg divers, bijvoorbeeld een autowasdag, een benefitdiner of een verkoop op de jaarmarkt.
Heeft u nog vragen of wilt u Wilhelmina pepermunt bestellen? Dan mag u ons gerust een mailtje sturen:
Protected email address
Groetjes,
De Myanmakkers, Jetze en Ewoud
Hou vol en stay safe!
Kerkdienst - Week 11
21-03-2021 09:30
Dit is de kerkdienst van 21 maart 2021.


U kunt op het logo van YouTube klikken om de video daar in volledig scherm te bekijken.
40 dagen tijd Kindernevendienst
20-03-2021 21:00
Zoals jullie weten heeft de kindernevendienst geen actieve kindernevendienst meer op de zondagen. Voor de veertigdagentijd heeft de knd paastasjes uitgedeeld.
Inmiddels hebben we een aantal foto’s terug die gelinkt zijn aan een aantal opdrachten, die in het tasje zitten.
Vind het zelf lastig om in de communicatie naar de gemeenteleden een bepaalde vorm aan te geven.
We hebben weer een bijdrage geleverd aan de nieuwsbrief, maar deze collages hebben wij gemaakt voor de ouders thuis.
Ik dacht dat het misschien leuk is, om deze misschien vooraf aan de dienst te laten zien.
De cupcakes zijn gelinkt aan wat er als bijlage aan de nieuwsbrief is toegevoegd.
Volgende week hebben we nog een bijdrage over zaadjes die gepland zijn. Dat komt dan ook weer terug op de nieuwsbrief.
Wie weet, kunnen jullie er iets mee.

Groet,
Chantal Osinga

Tocht naar Jeruzalem
18-03-2021 23:32
Op dag 29 zijn we inmiddels een aardig eind op weg. We zijn al 3776 kilometer op weg.

We hebben een boottocht gemaakt over de Zee van Marmara.
We zijn aangekomen in Rüstiye in Turkije in de provincie Bursa. Net voorbij het stadje Inegöl. Bekend om zijn meubelproducten en de Inegöl köfte, een vleesbal. Hier ligt ook het Nationaal Park Uludağ met Kartaltepe als hoogste top van 2543 m hoogte. In de klassieke oudheid stond deze berg bekend onder de naam Olympos of Olympus. Er zijn veel zeldzame planten en dieren te vinden. Het is een bekend wintersportgebied van Turkije. Ook wordt dit gebied omschreven in Openbaringen 2 en 3.

We hebben nog een kleine 1300 kilometer te gaan.
Doen jullie nog mee?
Heb je al eerder in deze periode (dus vanaf 17 februari j.l.) gewandeld of gefietst? Geef de afstand door via Protected email address
Tot nu toe hebben 52 mensen hun afstanden aan ons doorgegeven!
Het zou geweldig zijn als we binnen deze 40 dagen in Jeruzalem aan zouden komen! Mooi om op deze manier, digitaal, met elkaar verbonden kunnen zijn als gemeente.
Alleen de afstand doorgeven is al voldoende!

Paaschallenge
18-03-2021 23:28
Van maandag 29 maart tot en met maandag 5 april a.s. kunt u meedoen aan de paaschallenge: een QR-code speurtocht door Stiens. Het startpunt van de speurtocht is de St. Vitus, waar de instructies voor het meedoen klaarliggen. Tijdens de speurtocht duiken we in de historische achtergrond van het paasverhaal, maak onderweg dan ook vooral foto’s mét #paaschallengestiens.
... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...