Nieuwsberichten
Kerkbalans 2024
18-01-2024 18:13
Digitale Kerkbalans 2024
Begin januari heeft het College van Kerkrentmeesters mails verzonden naar alle gemeenteleden die eerder hebben aangegeven hun toezegging voor Kerkbalans digitaal te willen doen. Inmiddels heeft 40% de toezegging voor 2024 al gedaan, waarvoor onze hartelijke dank. Heeft u nog niet gereageerd dan vragen wij u vriendelijk om dit vóór 22 januari 2024 te doen.
Heeft u de mail NIET ontvangen dan vragen wij u vriendelijk contact op te nemen met kerkbalans@pgstiens.nl

Het college van Kerkrentmeesters
Kerkbalans 2024
13-12-2023 10:34
Geef vandaag voor de kerk van morgen
Actie Kerkbalans 2024 binnenkort van start!


In januari doet onze gemeente mee aan de Actie Kerkbalans 2024. Tijdens deze actieperiode zullen we u als kerkleden om een financiële bijdrage vragen, zodat we ook in 2024 kunnen doen waar we als kerk voor staan. Het thema van de Actie is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Heel graag willen we een plek zijn en blijven waar leden rust en verdieping vinden en God ontmoeten. Waar we naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen. Waar we klaarstaan voor mensen in de samenleving die onze steun nodig hebben.

Uw bijdrage is onmisbaar om dit samen kerk-zijn ook in 2024 vorm en inhoud te geven.
In de 1e week van januari 2024 krijgen daarom alle gemeenteleden die digitaal toezeggen een mail van ons en bij alle anderen wordt tussen 13 en 27 januari een brief bezorgd.
Doe mee en vul het toezeggingsformulier ruimhartig in. Als het financieel mogelijk is vragen wij u om uw bijdrage enigszins te verhogen. Om onze activiteiten op peil te kunnen houden hebben wij namelijk een minimale bijdrage van € 180 per lid nodig.

We hopen dat we weer op u mogen rekenen! Dankzij uw bijdrage kan de kerk van waarde blijven voor al haar leden en plannen maken voor de toekomst.
Door vandaag te geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat.
Op naar de kerk van morgen!

College van Kerkrentmeesters.
Kerkbalans 2023 - Kerk in balans
30-11-2022 17:46
Het zijn spannende tijden, ook voor het College van Kerkrentmeesters. We bereiden ons voor op de actie Kerkbalans 2023. Deze actie is voor onze gemeente van levensbelang omdat hieruit het grootste deel van onze inkomsten komt. Daarnaast worden we geconfronteerd met veel hogere uitgaven op met name de posten voor de salarissen, de energiekosten en de huisvesting. Zoals het er nu voor staat sluit de begroting in 2023 met een tekort van minstens € 30.000.
Kerkbalans
03-11-2022 17:37
Kerkbalans onderzocht
De Protestantse Kerk Nederland wil graag peilen hoe de kerkleden denken over de inzet van de kerkelijke gemeentes, vooral in relatie tot de Actie Kerkbalans. Ook wij doen al een aantal jaren mee met deze actie. Aan bezoekers van ruim 2000 kerken wordt gevraagd wat zij vinden van de rol van de kerk in tijden van crisis en of zij bereid zijn het werk financieel (meer) te steunen. Wij ondervinden ook de gevolgen van de huidige omstandigheden, denk alleen al aan de energieprijzen.
U kunt meedoen aan het onderzoek via: www.gevenaandekerk.nl

Van harte aanbevolen door het College van Kerkrentmeesters
Kerkbalans 2023
26-10-2022 16:02
Het College van Kerkrentmeesters is weer begonnen met de voorbereiding op de actie Kerkbalans 2023. In Januari zal de actie ook bij ons weer starten. We hebben de laatste jaren ervaring opgedaan met de digitale toezeggingen. Daar zijn wij erg blij mee want het scheelt ons veel werk (enveloppen vullen, drukken en weer openen en verwerken). Met het doen van een digitale toezegging wordt het hele proces voor ons erg vereenvoudigd: het is ook nog eens milieubesparend.
Dit jaar deden ruim 40% van alle adressen de toezegging digitaal. In december zullen alle ons bekende digitale toezeggers een mail krijgen met de folder om hun toezegging voor 2023 digitaal te doen. In december kunt u dan, als u dat wilt de toezegging over twaalf maanden uitsmeren.
Vorig jaar moesten we een behoorlijk aantal mailadressen herinneren aan het doen van een digitale toezegging. U helpt ons enorm door de toezegging te doen via een antwoord op de mail van december aanstaande.
We leven in een financieel onzekere periode. In de volgende Twaklank zullen we u de positie van onze financiën schetsen en hopen ook nu weer op ruime toezeggingen.
In Januari zullen de overige adressen op de gebruikelijke manier de actie Kerkbalans 2023 thuis krijgen. Deed u eerder nog geen digitale toezegging maar wilt u dat in 2023 wel doen dan kunt u dat aangeven via kerkrentmeesters@pgstiens.nl
We danken alvast alle medewerkers die ons helpen om de actie weer tot een succes te maken.
College van Kerkrentmeesters
1 2 3 4 5