Nieuwsberichten
Van de werkgroep Debrecen
21-05-2016 17:56
Hongaars eten in De Hege Stins
Na het kennismakingsbezoek aan onze zustergemeente in Debrecen (Hongarije) in oktober vorig jaar hebben we de gemeente Nagysándor Telep uitgenodigd voor een tegenbezoek hier in Stiens. Ds. Endre Iszlai van Debrecen was blij met deze uitnodiging en reageerde erg positief. Na overleg zal dit tegenbezoek gebeuren na de zomervakantie in september/oktober.


Om ons voor te bereiden op dit komende bezoek zal het nodige werk daarvoor moeten worden gedaan. Op 19 april jl. hebben in De Hege Stins een Hongaars etentje gehouden voor de gemeenteleden. Ongeveer 30 personen hebben zich hiervoor opgegeven. Tussen de bedrijven door werd met behulp van de beamer verteld over de ervaringen van ons bezoek in oktober vorig jaar. Het eten is geheel verzorgd door de werkgroep zelf met recepten die we uit Debrecen hebben gekregen.

Dethmer Boels had hierin de leiding vanwege zijn vroegere ervaringen in Hongarije. De gezamenlijke maaltijd bestond uit een traditionele Gulyas soep, niet extra heet maar " edes" zoals de Hongaren zeggen met traditioneel brood gebakken door Nico ,de bakker uit Stiens. De maaltijd werd afgesloten met vers fruit van Erwin Boorsma Vitamine en Zo uit Gouda en "Káve" en Palinka voor de liefhebbers van sterk alcoholische vruchten drank van 38%.
Gezellige bijeenkomst die wellicht voor herhaling vatbaar is wanneer daar genoeg belangstelling voor is. Maar dan ook met een extra Hot variant. Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagd en geanimeerd etentje. De komende maanden moet een programma gemaakt worden en de aanwezigen geven meerdere suggesties. Natuurlijk willen we ook andere gemeenteleden in de gelegenheid stellen om met hinten en adviezen te komen. De werkgroep staat hier geheel voor open.

De werkgroep,

Ds. Desirée Scholtens
Dethmer Boels
Hille de Haan
Judith Schilstra
Thom Boorsma
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS