Nieuwsberichten
Koninklijke Onderscheiding 24 april 2015 DHS
24-04-2015 14:42
Koninklijke Onderscheiding voor twee gemeenteleden.
In het kader van de jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag heeft burgemeester drs. J.R.A. Boertjens op 24 april 2015 in De Hege Stins bij twee gemeenteleden een Koninklijke Onderscheiding opgespeld: bij Hiltsje Zijlstra-Nicolay en Bieuwe Rijpstra. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Hiltsje kreeg haar onderscheiding omdat zij in een tijdsbestek van 25 jaar 22 jaar in diverse kerkelijke functies actief is geweest en daarnaast 19 jaar lang binnen de organisatie Maartenswouden/Talant o.a. als leidster van de catechese-/bijbelclub voor mensen met een beperking.
Bieuwe Rijpstra is in een periode van 37 jaar 27 jaar actief geweest binnen de kerk, ook in diverse functies, en daarnaast naast zanger van de Chr. Zangvereniging "Looft den Heer" vier jaar penningmeester en vijf jaar lid van de muziekcommissie van dit koor.
Voor enkele foto's: zie fotogalerij


Eerder op de dag is op het gemeentehuis ook ons vroegere gemeentelid Albert Oosterhoff door de burgemeester geridderd. Hij is voorzitter en adviseur Gemeentebelangen Leeuwarderadeel. Was lang scriba, kerkvoogd en administrateur van de eertijds Hervormde Gemeente te Stiens en is nog hulpkoster van de Grote of Sint Vituskerk. Tevens is hij penningmeester van de tennisvereniging Stiens. Vorig jaar verhuisde hij naar Leeuwarden.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS