Nieuws
Nieuws van de Interieur Commissie
19-07-2011 22:44
Van 4 juli t/m 19 september 2011 exposeren weer twee leden van de schildersgroep uit Hijum: Tineke Vlietstra uit Hallum en Fokje van der Meulen uit Stiens in de hal van De Hege Stins. De groep komt elke woensdagmorgen in De Kampioen te Hijum bij elkaar om te schilderen.

Deze dames stellen zich even voor:

Tineke Vlietstra
Mijn naam is Tineke Vlietstra-Sienema en woon in Hallum. Ik ben getrouwd met Siebe en we hebben 3 studerende kinderen. Ik ben werkzaam bij ING. Mijn hobby's zijn schilderen, hardlopen, wandelen en voetbal kijken. Ik schilder in de wintermaanden 1x per week bij schildersclub Het Pallet in Hijum. We hebben een geweldig groepje en deze woensdagochtend is dan ook wekelijks een 'uitje' voor mij. Ik schilder graag dieren, vogels, landschappen, bloemen en boten. Het is leuk om afwisseling te hebben in je schilderijen.

Fokje van der Meulen
Kunstenares Fokje van der Meulen is geboren en getogen in de Friesche Wouden. Al vanaf haar vroegste jeugd heeft zij een grote voorliefde voor tekenen en kleuren. Rond 2002 is zij begonnen met aquarelleren. Later heeft zij dit uitgebreid met oliepastels en acryl.
Zij is een autodidact en heeft haar stijl zelf ontwikkeld. Haar voorkeur gaat uit naar realistische kunst. Zij schildert graag mensen, dieren, bloemen, stillevens en mythische figuren. Haar werk heeft vaak een symbolische betekenis. Fokje woont en werkt in sinds 1990 Stiens.

Veel kijkplezier toegewenst.

Gerda Kock
Jelly Sloot
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS