Nieuws
Schaken voor Yvonne, tegen Ds. Jaap
15-09-2015 11:45
Schaken voor Yvonne: vrijdagavond 18 september, 19:45 uur

U schaakt deze avond tegen uw predikant, of u wordt geschaakt...

Op vrijdagavond 18 september wil ik een benefietsimultaanschaak geven voor Yvonne van Meeuwen, die momenteel vrijwilligerswerk doet in Oeganda. Yvonne zet zich in voor Jenga. Jenga richt zich op duurzame zorg voor de meest behoeftige gemeenschappen in Mbale (Oost-Oeganda) door zich te concentreren op de meest elementaire benodigdheden, zoals water, sanitair, gezondheid en onderwijs. Jenga streeft ernaar om de meest kwetsbare leden van de samenleving (vrouwen, kinderen en wezen) te helpen.
Yvonne heeft een vrijwilligershuis onder haar hoede en traint de staf op het gebied van gastvrijheid. Regelmatig komen groepen vrijwilligers naar dit huis om twee tot vier werken bij de diverse projecten te werken. Daarnaast staat er een koffiehuis in Mbale waar jonge Oegandezen een leer-werkplek hebben. Zij is coach en klankbord voor deze jongeren, niet alleen op het gebied van gastvrijheid, maar ook om hun soms schrijnende verleden te verwerken.

Voor een bedrag vanaf €5,- kunt u een plaats kopen aan het schaakbord. Dan krijgt u de zwarte stukken. Als u het dubbele betaalt mag u met wit spelen. De avond zal worden gehouden in De Hege Stins. De zaal is open vanaf 19:15, we beginnen om 19:45. Consumpties zijn voor eigen rekening.


Met dank aan schaakclub Jurjen Tolsma en de Friesche Schaakbond (materiaal) en Ds. Jan Kroon (Garijp) voorbereiding.

Ds. Jaap

Ds. Jaap
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS