Nieuws
Rockfan gezocht.
31-08-2015 18:23
ROCKFAN GEZOCHT! rockdienst 27 september 2015.pdf
Rocken in de kerk? Ja natuurlijk! Zondagavond 27 september vindt er in “De Hege Stins” om 19.00 uur een U2 Rockdienst plaats! Pop-dominee Jan Andries de Boer leidt deze dienst. Een rockdienst is een gewone kerkdienst, waarin de gebruikelijke liederen (psalmen en gezangen) zijn omgewisseld voor de songs van U2. De tekst van een song past bij het moment in de dienst. Bovendien zit er een thematiek in, die ook in de bijbel voorkomt. Bijbellezingen en songs vullen elkaar aan.
Het thema is “Pride”. De nieuwe U2-dienst is erg goed geworden. Sowieso is de tracklist geweldig, maar er zit ook een boodschap en een uitdaging in, die zich precies richt op de onvoorstelbaar barbaarse dingen, waarmee de wereld vandaag de dag te maken heeft. Kan de wereld, die als christelijke wereld in het vizier van moslim-extremisten ligt, wellicht een christelijk antwoord geven – in acht genomen dat Jezus van de volstrekte geweldloosheid is?


Jan Andries de Boer is ongetwijfeld de meest bevlogen pop-dominee van Nederland. 10 jaar geleden bezocht dominee Jan Andries de Boer een concert van U2. Hij beleefde dit concert als een kerkdienst voor 50.000 mensen, die zich weliswaar niet bewust waren dat het een kerkdienst was. Het zat hem in de teksten van de songs. “Ons geloof is iets heel persoonlijks waar wij niet over praten. Haal de boodschap maar uit onze teksten” heeft Bono ooit gezegd. Dat is precies wat de pop-dominee probeert te doen.

www.u2two.com : Een kloon van een van ‘s werelds grootste bands, in zowel uiterlijk als geluid. Dat is U2two. Vier getalenteerde muzikanten vertegenwoordigen sinds 2008 de Ierse rockgroep U2.

Voorproefje?:http://www.omropfryslan.nl/nijs/rockdumny-op-oerol-yn-spesjale-u2-tsjerketsjinst

Jij komt toch ook? De toegang is gratis en Vol =vol!

Evangelisatie- en Zendingscommissie
Email: Protected email address
www.pgstiens.nl
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS