Nieuws
Informatieavond Jongvolwassenen
13-08-2015 11:24
Priesters en Profeten. Jongvolwassenen seizoen 2015-2016. Informatieavond op 27 september 2015, De Hege Stins, 20:00 uur

Op 27 september is er een informatieavond in De Hege Stins over de jongvolwassenengroepen. Deze avond begint om 20:00 uur. Iedereen die wil meedoen aan één van de groepen is van harte welkom.
De jovo's (kortgezegd) vormen een netwerk van gemeenteleden met jonge kinderen. We voeren gesprekken over geloof en geloofsopvoeding, maar proberen ook jaarlijks iets te ondernemen. We sluiten af met een feestmaal op locatie. We komen per seizoen ongeveer acht keer bij elkaar, meestal bij een van de leden thuis.

Dit jaar bezoeken wij een caberetvoorstelling op vrijdag 23 oktober 2015 in de Harmonie te Leeuwarden. Dan treden Niels van der Laan en Jeroen Woe op in de voorstelling: “Alles eromheen”. Jeroen Woe en Niels van der Laan zijn bezig grote namen te worden in het Nederlandse cabaret en braken door met een vlijmscherp liedje over de zwarte pietendiscussie.

Cabaretiers houden ons in hun verhalen, sketches en liedjes een spiegel voor. Iemand zei na een voorstelling: “we betalen ervoor om op onze kop te krijgen en ik vond het nog leuk ook.” Je zou hen moderne priesters en profeten kunnen noemen. Daarom is het thema dit seizoen: priesters en profeten. In hun verhalen houden priesters en profeten ons een spiegel voor en willen ze ons laten nadenken over God, over geloven en over leven in deze wereld.

Met jullie wil ik hier dit jaar op heel verschillende manieren over nadenken. Welke verhalen zijn belangrijk voor ons? Wie houdt ons een spiegel voor en laten we dat gebeuren? Wie geeft ons hoop en vertrouwen? Welke figuren uit de bijbel inspireren ons? Wat betekent Jezus als priester of profeet? Maar ook: hoe vind je rust en ruimte voor jezelf? Ik wil ook heel graag gebruik maken van de onderwerpen en thema's die jullie aandragen – een netwerk is nooit eenrichtingsverkeer.

Op de informatieavond wil ik het programma presenteren, de groepen indelen en afspraken maken. Mag ik op je komst rekenen?

Ds. Jaap C. Overeem
De Blikken 3
9051 PL Stiens
Protected email address
058-2895763 // t: @dsjaap // fb: jcovereem
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS