Nieuws
Laatste nieuws omtrent Ma'Laap 3 juli
03-07-2015 14:49
Beste sponsoren en belangstellenden,
Zo vlak voor de zomervakantie willen we u graag weer informeren betreffende de ontwikkelingen rond Ma’laap.
Huidige situatie:
Er zijn nu 47 kinderen gekoppeld aan een sponsor. En er is nog een paar dat sponsoring overweegt maar het nog niet definitief heeft gemaakt. Ons doel om voor het eind van het jaar 50 kinderen gekoppeld te hebben komt dus erg dichtbij! Ook financieel gaat het goed. Er zijn maandelijks voldoende sponsor inkomsten om elk kwartaal een bedrag van 900 euro over te maken naar Lahore. (mocht u uw bijdrage dit kwartaal nog niet overgemaakt hebben en was u dat wel van plan: dan herinneren wij u hiermee daar graag nog even aan!) Daarnaast zijn er meer inkomsten uit activiteiten. En in september zal er ook een bedrag van de Bazaar naar Ma’laap gaan is ons toegezegd! We zijn erg dankbaar dat het project zo gezegend wordt!

Toekomst/uitbreiding project:
Op dit moment komt er dus meer binnen dan eruit gaat. We moeten ons daarom goed oriënteren op wat we met dit extra geld het beste kunnen doen. De huidige capaciteit van de school (70-80 leerlingen, waarvan 50 gesponsord worden) kan niet uitgebreid worden.
Bouw van een eigen school zou een mogelijkheid (en een grote wens van hen) zijn. Hiervoor zou in Nederland gespaard kunnen worden. Ook andere mogelijkheden komen over tafel, zoals zoeken naar een grotere ruimte, zodat meer kinderen onderwijs kunnen volgen.
We spreken af dat we ons hier heel zorgvuldig over moeten laten voorlichten. Tine schakelt hiervoor haar zoon in, die werkervaring heeft bij Unesco. Voorop staat dat al het geld dat hier in Nederland bijeen wordt gebracht zo doelmatig mogelijk te goede komt aan het project in Pakistan. Op dit moment wordt ook een vraag vanuit Lahore om een beamer voor school/kerk en skype contacten door ons behandeld. Wij horen graag wat uw mening is over deze ontwikkelingen.


Borging project Ma’laap:
Zoals in de vorige nieuwsbrief is aangegeven heeft het moderamen de kerkenraad gevraagd om Ma’laap ook voor de komende jaren een plek te laten hebben onder de paraplu van de kerk en de kerkenraad heeft hier positief over beslist!

Activiteiten in de voorgaande periode:
De afgelopen periode hebben weer een aantal activiteiten plaatsgevonden

Skypecontact 9/5 Elly Plat met ouders in Pakistan:
Enthousiast gepresenteerd door Elly en hoog gewaardeerd door de mensen in Pakistan.

Schrijfactie:
Begin juni zijn er 40 brieven verstuurd naar Lahore. Toen de brieven aldaar arriveerden was de lange zomervakantie juist ingegaan en is er voor gekozen om de brieven pas na de vakantie uit de delen (half augustus). Hier zullen we voortaan rekening mee houden. We hopen dat eind augustus/begin september weer brieven retour te hebben en zullen u dan bericht geven wanneer er van onze kant weer brieven verstuurd gaan worden!


High Tea 30/5 bij Tine de Vries:
Een verslag hiervan heeft al met mooie foto’s in de Twaklank gestaan.
Vanwege het koude weer moest de activiteit plaatsvinden in de woonkamer van Tine. En dat ging boven verwachting goed! De tafels waren prachtig met mooie serviezen gedekt door de dames Roelie Groenewoud en Hiltsje Zijlstra. Tine had prachtige boeketjes gemaakt. Het bakken was deels vrijdag al gebeurd en afgemaakt op zaterdag en ’s middags stonden er dan ook een groot aantal schalen met hapjes klaar. Shabanah/Nasir en Robin zorgden ter plekke voor de samosa’s en de chai. Er waren 6 tafels bezet met plm 30 deelenemers. De sfeer was prima. Het Urdu-lied over vlinders/vogels/bloemen die door God zijn gemaakt was een heel bijzondere ervaring. De dochters van Robin, in prachtige Pakistaanse jurkjes deden de gebaren vol overgave voor.
Het gedicht van Vasalis over “Het ezeltje” sloot er bij aan: verwonde-ring over hoe goed en zuiver het begin van ons leven is: konden we dat maar vasthouden! De opbrengst van de High Tea, met aftrek van de kosten, was 300 euro voor Ma’laap. Van meerdere kanten hoorden we dat deze activiteit voor herhaling vatbaar was.

Activiteiten komende periode

Autorally/Puzzelrit 19/9:
Verzamelen in De Hege Stins om ½ 2 voor een gezellige groepsactiviteit: in 2 - 2 ½ uur een mooie rit maken door een misschien niet eens zo heel bekend deel van onze provincie.
We vragen hiervoor bestuurders van personenwagens (die vrij zijn van een bijdrage). Per auto streven we naar 3 bijrijders die 7.50 per persoon betalen. Ook motorrijders zijn van harte welkom, de bijrijder betaalt ook dan 7.50. Wij zorgen voor een mooie route, met een aantal vragen over wat u tegenkomt maar ook over Pakistan (dus voorbereiding is nuttig!). Onderweg een stop met iets te drinken en wat er bij. Het groepje dat de meeste vragen goed heeft krijgt een leuke attentie. Voor- en nazit met koffie/thee en een activiteit in De Hege Stins. We hopen op een groot aantal deelnemers. Aanmelden bij Tine de Vries via mail Protected email address of telefoon (06-53705559). Nadere informatie in de Twaklank en de nieuwsbrieven van de PG Stiens.

Lezing Sytze Brouwer 14/10:
De Hege Stins: 20-21.30 uur. Zie hiervoor verder ook de nieuwsbrieven van de PG Stiens.

Allen een goede zomer gewenst!

Met vriendelijke groet,

Nasir Amanual, Pieter Dijkhuis, Pieter Koehoorn, Tine de Vries en Riet ten Hoeve
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS