Nieuws
Kindernevendienst Paasproject 15 februari - 5 april
05-03-2015 21:10
Kindernevendienst Paasproject 2015 God wint.
In het Paasproject volgen we de lezingen uit het Johannes-evangelie rondom het lijden van onze Heiland Jezus Christus. Het kenmerk van dit evangelie is de nadruk die wordt gelegd op de heerlijkheid van God. Het lijden en sterven worden door Jezus zelf voortdurend in het kader van zijn overwinning geplaatst.
Op weg naar Gods overwinning laat Christus mensen voortdurend Gods heerlijkheid ervaren. Daarbij worden al hun zintuigen ingeschakeld: oren, ogen, neus en mond.
Hoe weet je dat God er is? Kun je dat zien, horen, voelen, ruiken of proeven? In dit Paasproject ontdekken de kinderen aan de hand van de zintuigen hoe zij God kunnen waarnemen. In hun eigen leven, maar ook in de Bijbelverhalen die aan bod komen.


Er staat een “draaiend rad” voorin de kerk. De draaischijf bestaat uit 5 ‘vensters’, achter elk raam van de draaischijf is een illustratie van een van de zintuigen te zien. De zintuigen staan centraal. Alle vijf de zintuigen vormen een geheel, ze zorgen voor onze ervaringen in het geloof. Op alle mogelijke manieren wil Jezus ons laten weten dat God wint.

Palmzondag is op 29 maart. Ds. Desiree zal voorgaan in de St. Vituskerk (9.30 uur). Het is dit jaar nl. voor het eerst dat de kinderen hun eigen Palmpasenstokken meenemen die tijdens de dienst worden versierd. Voor de versiering zorgen wij. Maar de stok moet dus voor ieder kind, die meedoet tijdens de dienst en de optocht, zelf worden meegebracht.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS