Nieuws
Dr. Henk Vijver, een Fries in Colombia
23-05-2013 14:09
Op zondag 2 juni 2013 zal dr. Henk Vijver de kerkdienst (aanvang 9.30 uur) in De Hege Stins leiden. Na deze dienst zal hij een presentatie geven en vragen beantwoorden. De Protestantse Gemeente te Stiens steunt via de Evangelisatie- en Zendingscommissie het werk dat Henk Vijver voor Kerk in Actie verricht in Colombia.

Dr. Henk Vijver is geboren en getogen in Fryslân. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit en was predikant op diverse plekken. Ook is hij als docent verbonden geweest aan de Christelijke Hogeschool Nederland. Sinds 2012 is Henk Vijver in dienst van Kerk in Actie, waar hij werkzaam is in het project Verzoening.

Na decennia van geweld hopen veel mensen in Colombia dat er eindelijk een tijd van vrede zal aanbreken. Belangrijke voorwaarde daarvoor is dat de onderhandelingen van de regering en de FARC een positief resultaat zullen hebben. Maar minstens zo belangrijk is, dat er in de samenleving een sfeer van verzoening ontstaat en dat het besef doordringt dat maatschappelijke conflicten niet met geweld, maar op vreedzame wijze moeten (en kunnen) worden opgelost.

Henk werkt nauw samen met de Colombiaanse theoloog en ethicus Edgar López van de katholieke universiteit Javeriana. Ze ontwikkelen materiaal hoe men vanuit het geloof kan werken aan verzoening. Ook bezoekt Henk Vijver kerk- en dorpsgemeenschappen in Colombia die lijden onder het geweld van guerrilla's, (para)militairen of drugsmaffia.

Volg via de weblog het huidige werk van Henk Vijver in Colombia, zie: http://www.kerkinactie.nl/blogvijver of de blogpost van dhr. Wiep Koehoorn.

Allen van harte welkom in deze kerkdienst.
Met vriendelijke groet,
Evangelisatie- en Zendingscommissie Stiens (Protected email address)
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS