Nieuws
Meditatief moment - Week 14
04-04-2020 17:00

U kunt op het logo van YouTube klikken om de video daar in volledig scherm te bekijken.
YouTube opnamen van uit DHS en SV
04-04-2020 10:01
Vanaf nu aan u en jullie aangereikt:

• YouTube opname 3 april, met Tine de Vries vanuit De Hege Stins. (Website P.G. Stiens)

• Tijdens de Stille Week: YouTube opname, 8 april, met Tine de Vries vanuit de Vituskerk. (Website P.G. Stiens)

• Witte Donderdag 9 april, YouTube opname met consulent ds. H. Strubbe vanuit de gemeente Terpoarte (Deinum, Blessum, Boksum) op www.terpoarte.nl

• Goede Vrijdag 10 april, T.V. Omrop Fryslân, Friese Matthäus Passion vanuit de Grote Kerk Harlingen, opname 2018.

• Stille Zaterdag 11 april, YouTube opname met consulent ds. H. Strubbe vanuit de gemeente Terpoarte (Deinum, Blessum, Boksum) op www.terpoarte.nl

• Paasmorgen 12 april, T.V. NPO, Kerkdienst vanuit de kapel van het dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland geleid door de scriba, ds. René de Reuver

• Paasmorgen T.V. Omrop Fryslân, opname vanuit de Martinikerk te Franeker

• Radio LEO Middelsé, Non-stop muziek tussen 09.00 en 10.00 uur. De studio-dienst 10.00, FM 105.3 en FM 106.1 en live via www.leomiddelse.nl

• Paasviering www.pgstiens.nl/Video met Desirée Scholtens

• Na het Paasweekend, zolang de kerken niet open zijn voor diensten, zal elke week een nieuwe YouTube opname met Tine de Vries worden geplaatst op de website van onze gemeente. www.pgstiens.nl

“De kracht van het geloof zit niet in de onwrikbaarheid van je overtuiging, maar in de bekwaamheid ook de twijfels en de onduidelijkheden te verdragen - de last van het geheimenis te verdragen - en daarbij de trouw en de hoop vast te houden.” Tomás Halik - Raak de wonden aan.
Mediatieve momenten via internet
02-04-2020 19:56
Zo snel mogelijk zullen we meditatieve momenten op internet uitzenden vanuit één van onze kerken. De filmpjes zullen ook via onze website te zien zijn zodat u op uw eigen tijd de meditatie kunt volgen. We proberen zo spoedig mogelijk de eerste meditatie klaar te hebben. Houd u onze website www.pgstiens.nl in de gaten.
Beamteams
LEO Middelsé
02-04-2020 15:48
Studio-diensten LEO Middelsé

Afgelopen zondag was er voor het eerst een studio-dienst op de lokale omroep LEO Middelsé te beluisteren.
Ds. Joh. Bakker was in de studio in Stiens aanwezig en leidde deze dienst. Komende zondag wordt de dienst geleid door ds. J. Verweij.
De technische verzorging wordt gedaan door Melvin Wiersma en Jurjen Veninga.
Voorafgaand aan de diensten wordt een non-stop uur met geestelijke en licht klassieke muziek uitgezonden.
Non-stop muziek tussen 09.00 en 10.00 uur
De studio-dienst is tussen 10.00 en 11.00 uur
U kunt het beluisteren op FM 105.3 en FM 106.1 en live via
www.leomiddelse.nl
Ma'Laap Pakistan
02-04-2020 15:47
Lieve mensen:

De corona-crisis is net zoals in Nederland ook in Pakistan een gegeven. Hieronder een update van de situatie van de door ons gesteunde school-kerk-gemeenschap in Lahore.

Update directeur:
Iedereen is op de hoogte van het coronavirus, want de hele wereld lijdt eraan. Wij zijn gebonden aan huis. Alle kerken, scholen, kantoren en al het ander soort werk is gesloten in Pakistan. De school is ten minste dicht van 17 maart tot 17 april. Maar we krijgen nieuwe informatie op 31 maart. Tot nu toe zijn alle kinderen en families veilig. Het is een moeilijke tijd, niet alleen voor Pakistan, maar voor de hele wereld.

De regering in Pakistan is niet in de positie om het volk te ondersteunen bij hun dagelijks inkomen. Met dagelijks inkomen wordt bedoelt dat men hier werkt voor het eten dat ze die dag nodig hebben. De regering kan de mensen hier niet bij ondersteunen. Als christenen moeten we zorg voor elkaar dragen. 70% tot 80% van de families in onze school, zijn afhankelijk van dagelijkse inkomen. Het is ontzettend moeilijk om de families met kinderen te zien lijden in deze tijden.

In Pakistan hebben de mensen het nu dus dubbel zwaar, omdat ze niet alleen lijden onder dreiging van het virus, maar ook aan het gebrek aan inkomsten, dus dagelijks voedsel.
Daarom de vraag aan u of u mogelijk een bijdrage zou willen overmaken naar: IBAN NL54RABO0395477395 van de Diaconie PG Stiens o.v.v. Ma'Laap noodhulp.

We hopen op deze manier iets licht te kunnen brengen in Lahore in deze donkere tijd. We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en willen u bij voorbaat danken voor uw steun.

Met vriendelijke groet, namens de werkgroep Ma'laap,

Riet ten Hoeve
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...