Nieuws
Nieuwsbrief van de door de classis Leeuwarden en met steun van onze EcZc naar Colombia
09-10-2012 21:56
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen
Zondag middag met Ben Ketting in plaats van Herman Boon
02-10-2012 13:49
Zondag middag met Ben Ketting in plaats van Herman Boon Herman Boon meldde zich wegens ziekte op het allerlaatste moment af. Geen stress, de EZC regelt zomaar even Ben Ketting om hem te vervangen. Zo werkt het dus niet, maar het gebeurde wel. Ben Ketting kwam, zette zondag middag in de Hege Stins het programma neer met de technicus en een begeleider op gitaar. Hij bezorgde de kinderen en de meegekomen ouders en andere bezoekers een fantastische middag. Zomaar een meisje alleen op dat grote podium met Ben Ketting die een haar van haar hoofd trok, zodat hij kon vertellen dat God zelfs wist van wie die haar was, of met alle kinderen op het podium dansen en zingen. Wat een geweldige middag. De ECZ
Concert van de Sweelinck Cantorij
28-09-2012 11:39
Deze keer een bijzonder concert omdat er speciaal in opdracht van en voor ons een compositie is gemaakt. Dit koorwerk heet "LIET FAN WYN EN OARGEL" en is gecomponeerd door Frank van Nimwegen. De tekst is van Margryt Poortstra.
De Sweelinck Cantorij heeft het één keer uitgevoerd in de Grote Kerk in Dokkum in aanwezigheid van de dichteres en de componist. Beide waren zeer onder de indruk van de uitvoering.
Een paar citaten:
“Goed verzorgde koorzang en meesterlijke instrumentale intermezzi/begeleidingen door Broer de Witte bezorgden ons prettige kriebels”
“Ook bijzonder dank voor de mooie creatie van mijn partituur 'Liet foar wyn en oargel'. Het klonk zoals ik me dat had voorgesteld!”
“Ook Margryt was erg onder de indruk hoe ik haar tekst heb verklankt.
Ik vind dat jullie het geweldig gedaan hebben in een lang en niet te gemakkelijk programma. ! Dank voor die muzikale warmte!
Alle lof voor het koor en zeker voor Take en Broer!”
Kinderhappening met Herman Boon
18-09-2012 14:58
Cabaretier, liedjesschrijver & evangelist Herman Boon zal op 30 september as. Op cabareteske wijze het verhaal van Noach opnieuw vertellen. Het kindercabaret programma zit vol grappige verhalen, snelle spelletjes en leuke liedjes. Het gaat over een verkouden gitaar, een eenzame goudvis, een spannende boottocht, schurende auto’s, een verdrietige banaan en ………over de beste vriend die je maar kan hebben!
Startzondag! 14,15 en 16 september
09-09-2012 18:35
Op 14,15 en 16 september 2012 is het weer zover, de startzondag van onze gemeente. Deze keer gecombineerd met het door Peper & Zout georganiseerde jeugdweekend. Thema Geloof, Hoop en Liefde.
Het programma begint op de zaterdagmorgen elf uur met diverse activiteiten voor oud en jong. Voor de jongste jeugd (t/m groep 3) zijn er spellen, schminken en nog veel andere leuke dingen te beleven. De jeugd t/m groep 7 is uitgenodigd om half twee aan te sluiten bij het jeugdweekend. Ook diegenen van groep 8 en ouder die niet het hele weekend meegaan, kunnen dan aansluiten.

De volwassenen worden tijdens en na de koffie uitgedaagd om op diverse stellingen hun mening te geven. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.