Nieuws
Palmzondag 17 april met de Evangelisatiecommissie
05-04-2011 14:02
Zondag 17 april is het palmzondag. De dienst die om 9.30 uur in de Hege Stins begint zal door de evangelisatie commissie worden georganiseerd. Het thema van deze dienst is: Vol verwachting, palmzondag. Jezus komt Jeruzalem binnen: de verwachtingen zijn hoog, het is anders dan het lijkt……NEW CREATION Gospel Choir & band uit Joure zal hun medewerking aan deze dienst verlenen. De voorganger in deze dienst zal ds. Akke Fokje Stienstra uit Hengelo zijn.
New Creation Gospel Choir is een interkerkelijk gospelkoor. De leden komen uit verschillende gelederen van de kerk: van hervormd/ gereformeerd tot en met evangelisch. Het doel van dit gospelkoor is om door middel van aansprekende zang en muziek te getuigen van het Evangelie. New Creation wil dit graag op professionele wijze vorm geven, echter daarbij blijft altijd de boodschap centraal staan. Met een eigen vaste band voor de begeleiding wordt periodiek medewerking verleend aan kerkdiensten, sing-ins, concerten en gospelfestivals. De groep is in de afgelopen periode sterk gegroeid en bestaat momenteel uit circa 30 zangers/zangeressen, dirigent, een eigen band en 2 technici. Het repertoire is afwisselend en varieert van klassiek getinte stukken of bijvoorbeeld a capella liederen tot up-tempo stukken en natuurlijk de liederen uit de moderne kerkbundels (bijvoorbeeld Opwekking).
Het belooft weer een mooie dienst te worden. Allen van harte welkom!
Met vriendelijke groet,
Evangelisatie commissie stiens
Email: ecstiens@gmail.com
Dichter Hans Bouma in St. Vituskerk Stiens
22-03-2011 09:48
Op zondag 3 april wordt er in de St.Vituskerk te Stiens ’s avonds om 7 uur een gemeentedienst gehouden. Voor deze dienst is de dichter-dominee Hans Bouma uit Kampen uitgenodigd. Hij presenteert dan het poëtisch-muzikaal programma Dichter bij muziek.
Zendingsdienst 6 maart in De Hege Stins
24-02-2011 20:57
Op 6 maart 2011 is er een zendingsdienst in De Hege Stins om 9.30 uur, mede georganiseerd door de Zendingscommissie. Deze keer gaat het thema niet over de christenen in Brazilië of Mongolië, maar proberen wij juist zelf iets te ontvangen. Waar ben je zelf aangeraakt door het geloof en wat betekent dat voor jou? Dat willen wij vormgeven door een aantal mensen aan het woord te laten over Psalm 121 en dit te verbinden aan een lied dat zij zelf graag zingen. Dan krijg je heel verschillende, maar ook heel persoonlijke geluiden.
SING IN 20 februari 2011
10-02-2011 15:39
Deze Sing In heeft als thema ” Ga en maak het waar”. De zusjes Moniek en Mirjam verlenen hun medewerking aan deze dienst en ze bespelen respectievelijk piano , pan-, baspan- en dwarsfluit. Al sinds 1994 treden de zusjes gezamenlijk op. Muziek maken is een uit de hand gelopen hobby van hen en ze genieten ervan dit met anderen te mogen delen.
Moniek en Mirjam hebben 2 CD’s gemaakt, respectievelijk Sento en De Bron.
De Sing In vindt plaats in De Hege Stins in Stiens. Het aanvangstijdstip is 19.00 uur. De voorganger is ds. R. Praamsma.
Wij nodigen u van harte uit deze Sing In bij te wonen.
Namens de zendings- en evangelisatiecommissie,
Wiebrand van der Meer
eczc@pgstiens.nl
The Passion
09-02-2011 19:11
Hierbij een nieuw initiatief van de PKN,
Voor meer informatie kijk op de website