Nieuws
Concert van de Sweelinck Cantorij
28-09-2012 11:39
Deze keer een bijzonder concert omdat er speciaal in opdracht van en voor ons een compositie is gemaakt. Dit koorwerk heet "LIET FAN WYN EN OARGEL" en is gecomponeerd door Frank van Nimwegen. De tekst is van Margryt Poortstra.
De Sweelinck Cantorij heeft het één keer uitgevoerd in de Grote Kerk in Dokkum in aanwezigheid van de dichteres en de componist. Beide waren zeer onder de indruk van de uitvoering.
Een paar citaten:
“Goed verzorgde koorzang en meesterlijke instrumentale intermezzi/begeleidingen door Broer de Witte bezorgden ons prettige kriebels”
“Ook bijzonder dank voor de mooie creatie van mijn partituur 'Liet foar wyn en oargel'. Het klonk zoals ik me dat had voorgesteld!”
“Ook Margryt was erg onder de indruk hoe ik haar tekst heb verklankt.
Ik vind dat jullie het geweldig gedaan hebben in een lang en niet te gemakkelijk programma. ! Dank voor die muzikale warmte!
Alle lof voor het koor en zeker voor Take en Broer!”
Kinderhappening met Herman Boon
18-09-2012 14:58
Cabaretier, liedjesschrijver & evangelist Herman Boon zal op 30 september as. Op cabareteske wijze het verhaal van Noach opnieuw vertellen. Het kindercabaret programma zit vol grappige verhalen, snelle spelletjes en leuke liedjes. Het gaat over een verkouden gitaar, een eenzame goudvis, een spannende boottocht, schurende auto’s, een verdrietige banaan en ………over de beste vriend die je maar kan hebben!
Startzondag! 14,15 en 16 september
09-09-2012 18:35
Op 14,15 en 16 september 2012 is het weer zover, de startzondag van onze gemeente. Deze keer gecombineerd met het door Peper & Zout georganiseerde jeugdweekend. Thema Geloof, Hoop en Liefde.
Het programma begint op de zaterdagmorgen elf uur met diverse activiteiten voor oud en jong. Voor de jongste jeugd (t/m groep 3) zijn er spellen, schminken en nog veel andere leuke dingen te beleven. De jeugd t/m groep 7 is uitgenodigd om half twee aan te sluiten bij het jeugdweekend. Ook diegenen van groep 8 en ouder die niet het hele weekend meegaan, kunnen dan aansluiten.

De volwassenen worden tijdens en na de koffie uitgedaagd om op diverse stellingen hun mening te geven. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.
Grijp uw kans: Start Gemeente Groei Groepen
29-08-2012 09:19
Al een paar jaar bestaan in Stiens de Gemeente Groei Groepen. Dit zijn groepen die met elkaar spreken over het geloof bij iemand in de huiskamer. Deze groepen zijn ongeveer 8 man/vrouw groot en kennen een zeer diverse samenstelling. De groepen staan namelijk open voor iedereen! Alhoewel de organisatie van de Groeigroepen bij de Protestantse Gemeente te Stiens ligt doen er ook mensen mee die geen lid zijn van de kerk of van een andere kerk lid zijn.
Kerkelijk werker gezocht en gevonden
18-07-2012 21:55
De sollicitatiecommissie, bestaande uit Thom Boorsma, Machiel Talsma, Leo Boonstra, Rommert Brouwer en Jannie Nicolai-Atsma, is blij om u te vertellen dat we een kerkelijk werker hebben gevonden. Per 1 oktober 2012 begint mevrouw Tine de Vries uit Nijemirdum aan haar uitdaging in Stiens. Mevrouw De Vries is 51 jaar en heeft een lange staat van dienst in het pastoraat, met de nadruk op het ouderenpastoraat. Alhoewel het geen voorwaarde was wil zij graag naar Stiens verhuizen. Het is dan ook de bedoeling dat zij in de pastorie aan de Ophirstrjitte 30 komt wonen.