Nieuws
World Servants reis naar Myanmar
17-03-2021 14:03
Helaas kan deze reis dit jaar niet doorgaan. Het wordt technisch gezien doorgeschoven naar 2022. Als er meer informatie komt hoort u dat via deze site.
De Myanmakkers.
Ewout Struiksma
Jetze Regeling
World Servants reis naar Myanmar
17-03-2021 14:02
World Servants reis naar Myanmar
Zoals u wellicht nog weet zijn wij van plan om dit jaar met World Servants naar Myanmar te gaan. Of het door mag gaan is nog niet duidelijk. Rond 15 maart zullen wij daar meer informatie over krijgen en het gelijk met u delen. Wij (Jetze en Ewoud) hopen dat het lukt zodat wij daar kunnen gaan bouwen.

Om de reis te kunnen bekostigen hebben wij nog steeds 2 acties lopen. Statiegeldflessen en de pepermunt. Dit kan op de volgende manieren:

via: www.geef.ws/pepermuntactie
via: Protected email address
De statiegeldflessen halen wij bij u thuis op of u kunt deze inleveren in DHS

Woont u in Stiens? Dan bezorgen wij de pepermunt bij u thuis!
Voor verdere vragen kunt u mailen naar: Protected email address

Wilt u geen pepermunt, maar wel een donatie doen? Dat kan op het IBANNR.: NL08 RABO 0302 7632 95 t.a.v. J. Regeling

Alvast bedankt.
De Myanmakkers
Kerkdienst - Week 10
14-03-2021 09:30
Dit is de kerkdienst van 14 maart 2021.


U kunt op het logo van YouTube klikken om de video daar in volledig scherm te bekijken.
Tocht naar Jeruzalem
12-03-2021 19:37
Hier weer een update van dag 18 - 23.
Er moeten nog 2000 km afgelegd worden...

Een dikke 3250 kilometer is inmiddels door ons allemaal afgelegd.
We zijn in Plovdiv in Bulgarije aangekomen. Plovdiv is de op één na grootste stad van Bulgarije. De stad kent 8000 jaar geschiedenis en is daarmee één van de oudste steden van Europa. Het kent meer dan 200 bezienswaardigheden. Waaronder een Antiek Romeins theater. Tijdens de kruistochten bestond er van 1204 tot 1235 een vorstendom, waarover Franse graven regeerden. Op www.wikipedia.org/wiki/Plovdiv_(stad) kun je nog veel meer lezen over Plovdiv.

Even ten zuiden van Plovdiv ligt Bachkovo Monastry, het Oosters-Orthodox klooster uit de 11e eeuw. Waar o.a. prachtige fresco’s te bewonderen zijn, in de verschillende kerken binnen de abdij. Veel pelgrims bezoeken dit klooster.
en.m.wikipedia.org/wiki/Bachkovo_Monastery

“In de kathedraalkerk van de Maagd Maria (daterend uit 1604) is de plaats waar een waardevol icoon van de Maagd Maria Eleusa uit 1310 wordt bewaard (meegebracht uit Georgië). Volgens de legende werkt het pictogram wonderbaarlijk en trekt het veel pelgrims aan. Deze kerk is gebouwd op de plaats van de oudste kerk van het klooster die door de Turken is verwoest. Het gebouw is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven in de oorspronkelijke structuur van een driebeukige, kruisvormige koepelbasiliek met drie vijfhoekige apsissen. Een met zilver verguld kruis dat uit de koepel oprijst, draagt de inscriptie "Altijd winnen!" in het Georgisch. De muurschilderingen in de ruime narthex werden in 1643 geschilderd en tonen levensgrote portretten van Georgi en zijn zoon Constantijn, die hoge notabelen waren in Istanbul en donateurs van de kerk. De fresco's in het schip werden veel later, in 1850, geschilderd door Joan Mosch (meester Mosko).De twee centrale iconen in de iconostase zijn exact gedateerd - 1793. dit zijn de iconen van de Heilige Maagd en Jezus Christus. Het houtwerk - iconostase, bisschopsstroon en dergelijke, dateert uit de 18e eeuw”.

Inmiddels zijn we al heel ver gekomen maar we zijn er nog niet.

Dus blijf graag je kilometers insturen naar Protected email address
Ook als je het de afgelopen dagen – weken niet doorgegeven hebt, kan dit nog steeds! Het zou super tof zijn als we de gehele tocht kunnen volbrengen met elkaar!
Tocht naar Jeruzalem
07-03-2021 18:14
Hierbij een update van de wandeling tot en met dag 18.

Met 51 mensen, jong en oud, is er inmiddels ruim 2663 kilometer afgelegd. Vanuit Florence in Toscanië hebben we de Via Francigena weer gevolgd. Ook wel Franciscusweg genoemd. Op www.pelgrimswegen.nl kun je allerlei leuke weetjes lezen.

Na zo’n 1700 km hebben we Rome bereikt. ‘Omnes viae Romam perducunt’ (Alle wegen leiden naar Rome)’, zeiden de Romeinen.
Dat is natuurlijk wel wat overdreven, maar als we er van maken ‘vele wegen leiden naar Rome’ dan is het zeker waar.
Rome is een belangrijk centrum, misschien wel hét centrum van West Europa en van de West-Europese beschaving. Met een historie van zo’n 2500 jaar, is Rome veel ouder dan Parijs, London, Amsterdam of welk ander Europees centrum ook. Een stad waar mensen uit heel Europa door de eeuwen naar heen en weer zijn getrokken: Romeinse legioenen, vreemde veroveraars, barbaren, kooplui, pelgrims, geleerden en toeristen. Ongeveer 1000 jaar is Rome de hoofdstad geweest van het Romeinse rijk, een stad die door de eeuwen heen groeide in grootsheid. Vervolgens is de stad zo’n 1000 jaar het centrum geweest van de Christenheid, zetel van de pausen. Het bevat de graven van de apostelen Petrus en Paulus en van nog veel meer heiligen. Het bevat kerken, kloosters en relikwieën, meer dan enige andere stad. Geen wonder dat het door de eeuwen heen een magnetische aantrekkingskracht heeft gehad op pelgrims. www.tweevoeter.nl/pelgrimstochten/rome/waarom-rome

Vanuit Rome volgen we de Via Appia. Een pelgrimsroute richting uiteindelijk Jeruzalem. De Via Appia leidt naar Bari, een mooie maar niet eenvoudige route. Ruim 500 km. De weg is aangelegd in 312 v. Chr. door Appius Claudius en verlengd en verbeterd in de tweede eeuw na Christus door keizer Trajanus. Vanuit Bari vertrok Caesar om in Griekenland Ponpeius te verslaan. In Bari liggen de relikwieën van o.a. Sint Nicolaas.
Na 9 uur varen komen we in Durrës, de tweede stad van Albanië aan. De stad is zeker een bezoekje waard. We volgen de route verder naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. En eindigen op dag 18 in Brrar.
Waar de klimliefhebbers veel plezier kunnen beleven!
... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ...