Nieuwsberichten
Kaunas Piano Trio concert Sint Vitus
24-06-2022 17:32
Op donderdag 7 juli verzorgt het Kaunas Piano Trio uit Litouwen een concert in de Grote- of Vituskerk in Stiens om 20 uur.

Het Kaunas piano trio bestaat uit Line Krėpstaitė (piano), Indré Andruskeviciutė (viool) en Asta Kristaponienė (cello). Het zijn drie jonge zeer talentvolle musici uit Litouwen en zij spelen al 7 jaar op de belangrijke muziekfestivals in Litouwen. Ook waren zij naast de andere Baltische staten, te horen in Noorwegen, Italië, Zweden èn in 2018 in Nederland.


Zij hebben verschillende prijzen op hun naam staan. Naast het spelen van kamermuziek werken ze ook mee aan educatieve projecten en projecten met zangers, dansers en acteurs. Een zeer veelzijdig trio. In 2018 waren zij al eens in Dokkum te horen.

De pianiste van het Line Krėpstaitė is ook mede organisator van het Pazaislio Festivalis te vergelijken met het Holland Festival, maar dan voor Litouwen. Organist-beiaardier Auke de Boer had de eer in dit festival enkele malen te mogen spelen en leerde daar ook dit Trio kennen. Dat het Trio komt naar Friesland kan komen, is mede op uitnodiging en steun van stichting It Plein in Easterlittens en eerbetoon aan de grafisch kunstenaar en musicus Joop Visser die drie jaar geleden overleed. Joop Visser was regelmatig gastdocent aan de Kunstacademie in Vilnius en had daar goede contacten.

Het Kaunas Piano Trio zal een aantrekkelijk programma spelen onder meer muziek van Balsys, Lili Boulanger en het Adios Nonino van Astor Piazolla maar ook een klassieke bewerking van de Bohemian Rhapsody van Queen. Organist Auke de Boer laat kort het fraaie Van Dam orgel horen in muziek van Carl Ph. E. Bach.

Het concert begint om 20 uur en de toegang is een vrije gift.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS