Nieuwsberichten
VituStins Cantorij
14-11-2013 22:17
Voor sommigen een naam die nog steeds moeilijk over de tong te krijgen is – zelfs voor ambtsdragers. Toch houden we deze naam in ere.
Al 4 seizoenen lang zingen we eens in de maand (de zomerperiodes uitgezonderd) in de St. Vituskerk of De Hege Stins. Begonnen op de startzondag in september 2009 en geboren uit de Vitus Cantorij van de voormalige Hervormde gemeente en de zanggroep Hege Stins van de Gereformeerde kerk. Aan de naam van de VituStins Cantorij kun je dat blijven zien. Vandaar.


Anno 2013 bestaat de cantorij uit ongeveer 25 gemeenteleden, die 7 keer per seizoen afwisselend in beide kerken van PG Stiens meewerkt aan een dienst. We doen dat met veel enthousiasme en we hopen dat dit overkomt.
Het nieuwe Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk – is met zijn meer dan 1000 liederen een uitdaging om steeds opnieuw mee aan de slag te gaan. Liederen die aansluiten bij de verschillende momenten in ons leven - gezongen op heel veel verschillende manieren. In elke dienst waaraan de cantorij meewerkt staat dit nieuwe Liedboek centraal.
Nieuwsgierig geworden? Zin om mee te doen? Elke donderdagavond van 19.15 – 20.30 uur repeteren we in de St. Vituskerk. Kom eens langs om te ervaren of de cantorij iets voor je is. Welkom!
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS