Nieuwsberichten
Kerstzangdienst IKW 24 december DHS
19-11-2019 18:14
Het INTERKERKELIJK KONTAKT WERK STIENS organiseert op dinsdagavond 24 december 2019 een KERSTZANGDIENST in De Hege Stins. Deze dienst begint om 19.30 uur. Voorganger in deze dienst zal zijn ds. Jongstra.
We worden muzikaal begeleid door het fanfarekorps “STUDIO” onder leiding van Dhr W. Zwier. Dit jaar hebben we weer speciale aandacht voor de bekende, traditionele kerstliederen. Zingt u ook mee?

De collecte is bestemd voor het IKW en een goed doel.
U wordt van harte uitgenodigd om deze dienst met ons mee te vieren.
In verband met de verwachte belangstelling raden wij u echter aan: kom op tijd want VOL is VOL

Interkerkelijk Kontakt Werk Stiens
Kerstconcert 17 december DHS
29-11-2017 08:51
De muzikale weg naar kerstmis 2017.
Tijdens dit kerstconcert wordt de samenzang begeleid door de organist Auke de Boer en trompettist Folkert-Hans Tolsma. Deze twee topmuzikanten nemen het publiek op hun muzikale reis door de prachtige kerstliederen. Folkert-Hans Tolsma is een muzikant in hart en nieren. Deze gepassioneerde musicus is al vanaf zijn jonge jaren met muziek bezig. Met zang, trompet en saxofoon zorgt hij ervoor dat elke gelegenheid uniek en onvergetelijk wordt. Dit jaar nog had hij een zomerhit met zijn eigen geschreven uptempo lied; “Simmerjûn”. Auke de Boer is muziek docent op orgel, piano en klavecimbel. Hij geeft concerten in Europa, Japan en de USA. Ook geeft hij als stadsbeiaardier wekelijks een recital in Dokkum, Groningen (Martinitoren) en op de Academietoren van de Rijksuniversiteit. Wiepie Tolsma is deze avond de vertelster, haar dochter heeft met straatkinderen in Bolivia gewerkt. Kerstvieren doen we niet alleen in Nederland. Ook in Bolivia wordt de geboorte van Jezus gevierd. Op de hoogvlakte van de Andes wonen vele kinderen in armoede en leven ze op straat. Carlos is een van die kinderen en zoekt een plek om te overnachten. Zou er een plekje in de herberg zijn? Genoeg ingrediënten voor een onvergetelijke avond.
Het kerstconcert begint om 19.30 uur en wordt gehouden in De Hege Stins. U bent van harte uitgenodigd.
De EZC

Kerstconcert (17 december)
Sjongmiddei YKFE 30 oktober 2016 in DHS
07-06-2016 14:52
Zondag 30-10-2016 Sjongmiddei YFKE 15.30-17.00 uur DHS. M.m.v de Sweelinckcantorij o.l.v. Take Beukema , Geert v.d. Heide bespeelt het orgel. De leiding van de middag is in handen van de voorzitter van de YKFE, ds. Klaas Visbeek en Bob Pruiksma zal een deel van de samenzang leiden en inleiden.
Zondagavond 8 mei Orgelvesper SV
01-05-2016 11:51
Het orgel van de Vitus in de etalage.
Zondagavond 8 mei is er geen orgelvesper, maar een heus orgelconcert in de St. Vituskerk om 19.30 uur. Het Bader-Van Dam orgel (1645-1831) uit de Vituskerk is onlangs weer eens geheel nagekeken en dus heeft organist Auke de Boer gemeend om dit bijzondere orgel eens in de ‘etalage ‘ te zetten. Aan de hand van een bloemlezing uit de orgelliteratuur gaat hij door de muziekgeschiedenis en laat zo de verschillende registers en combinaties van dit bijzondere orgel horen. Tussendoor wordt e.e.a. kort toegelicht. Dus altijd al eens willen weten wat nu een Tertiaan, Dulciaan of de Viola di gamba is? Nu worden de registers geëtaleerd. Via de beamer kunt u de organist ook zien spelen.
Dus 8 mei Moederdag, jong en oud, ’s avond naar de Vitus.
Ds Jaap
Straatzang 1e Kerstdag
22-12-2015 11:31
Straatzang - in de vroege uurtjes van de Eerste Kerstdag.
Vorig jaar klonken er in de vroege ochtenduren van Eerste Kerstdag geen kerstliederen in de straten van Stiens. Helaas! We willen het dit jaar toch nog één keer proberen. Het is een bijzondere ervaring om zingend in het donker en in de stilte van de vroege ochtend met je lantaarn door de straten van Stiens te lopen. Wees welkom op eerste kerstdag om 06.45 uur bij De Hege Stins. We zullen op een aantal plekken in ons dorp gaan zingen. Voor muziek en teksten wordt gezorgd. Na afloop is er een ontbijt in De Hege Stins. Komt allen!!
Evangelisatie- en Zendingscommissie
1 2 3