Nieuws
Gemeentedienst door gespreksgroep Jongvolwassenen
16-01-2012 03:41
Op 15 januari vond een bijzondere gemeentedienst plaats, georganiseerd door de gespreksgroep Jongvolwassenen. Deze groep, die inmiddels alt gegroeid is tot 18 mensen, heeft tijdens deze dienst de mensen deelgenoot gemaakt van hoe de avonden van onze gespreksgroepen lopen. En dat is vooral gevarieerd: soms luchtig, soms diepgaand, van bijbelteksten tot alledaags gesprekken.

De gemeentedienst bestond dit keer niet uit het zingen van liederen, of een preek, maar men kon aanschuiven bij vier van de volgende zes tafels.

De tafel van het weten - Bijbelquiz
Tijdens één van de gespreksgroepavonden hebben we een bordspel gespeeld; een soort Trivial Pursuit, maar dan allemaal in de context van de bijbel.

De tafel van het lezen - Merkwaardige bijbelteksten
Er zijn bijbelverhalen die eigenlijk iedereen zou moeten kennen, er zijn saaie bijbelteksten (met name waarbij hele stambomen uit de doeken worden gedaan) en je hebt ook een aantal zeer merkwaardige bijbelteksten. Aan deze tafel zijn er een aantal besproken.

De tafel (zaal) van de film - The Last Lecture
Vorig jaar was het jaarthema: Inspiratie. We hebben toen de film As It Is In Heaven gezien. Deze is echter al eens behandeld tijdens een gemeentedienst. Daarom een ander inspirerend filmpje met daarin Randy Pausch. Zijn Last Lecture heeft miljoenen geïnspireerd. In een show van Oprah Winfrey gaf hij een samenvatting van zijn lezing:

De tafel van Durf Te Vragen - Omgaan met niet-gelovigen
Hoe ga je om met mensen die niets met Geloof hebben? Bijv. je collega's? Of dichterbij, je man, je vrouw of je kinderen? Zeker in die situatie is het best lastig om met je geloof bezig te zijn. Tijdens één van deze discussies werd een prachtige vergelijking gemaakt tussen Geloof en huwelijk: het is beide vaak iets binnenkamers, bij de één is het heel uitbundig, bij de ander klein en intiem.

Herman Finkers is ook wel eens geconfronteerd met zijn geloof door niet-gelovigen:

De tafel van blanco
Tijdens onze avonden met de gespreksgroep beginnen we altijd met een rondje "Hoe is het met je". En die vullen soms de hele avond! Het is heerlijk om goed nieuws met elkaar te delen, maar ook moeilijk nieuws kunnen we bij elkaar kwijt.
Daarom ook een tafel 'blanco' waarin het onderwerp niet vaststond. Uiteindelijk zijn er prachtige gesprekken geweest over christelijk basisonderwijs, muziek, etc.

De tafel van het schilderen - Eenheid
Naast praten is ook creativiteit een heerlijke uitlaatklep. Er is met de deelnemers één groot schilderij gemaakt, allemaal onder het thema "Eenheid".
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS