Nieuws
In beeld
26-04-2014 10:13
De Protestantse Gemeente van Stiens heeft het nu voor elkaar! Vanaf nu kunt u de kerkdiensten in de St. Vituskerk en De Hege Stins volgen op het moment dat ze worden gevierd.

Tot nu toe konden we de kerkdiensten via de kerktelefoon en Radio Middelsé volgen. Radio Middelsé blijft natuurlijk uitzenden. De kerktelefoon was beschikbaar voor een kleine groep mensen. Bovendien werd deze groep steeds kleiner en de kosten steeds hoger. In overleg met de diaconie heeft de kerkenraad besloten om de diensten voortaan via internet aan te bieden.
Om dat allemaal te bereiken en betaalbaar te houden is zoveel mogelijk werk door vrijwilligers gedaan. Er is nu in beide kerken een regietafel gebouwd. In De Hege Stins was al een regietafel voor geluid en die is uitgebreid met de videobediening van de drie camera’s. In De St. Vituskerk heeft onze (oud) koster Cees Buisman een tafel-op-maat gemaakt naast het orgel. In de St. Vituskerk kunnen twee camera’s de dienst opnemen.
De uitzendingen van de dienst zijn te zien en te horen via internet: www.pgstiens.nl/Video Om de kerkdiensten te volgen hebt u een inlogcode nodig. Die kunt u vinden op het infoblad van de zondag. U kunt, waar dan ook, via een internetverbinding de kerkdienst volgen op hetzelfde moment dat ze worden gehouden, dus meestal zondags van half tien tot het einde van de dienst. Ze zijn dus niet later op internet terug te zien. Wel kunnen in een later stadium de diensten worden opgenomen op een DVD. Wanneer u de dienst op een tablet volgt, zult u zien dat er een behoorlijke vertraging optreedt: u ziet het dan ongeveer een minuut later dan de echte dienst plaats vindt.

Op de site vindt u twee schermpjes: één voor de dienst in De Hege Stins en één voor de dienst in de St. Vituskerk. U kunt daar dus kiezen welke dienst u wilt meemaken.

De uitzendingen worden bediend door een videogroep in beide kerken. Hebt u belangstelling om mee te draaien in die groep, neem dan gerust contact met ons op. Ook wanneer u ons iemand wilt tippen die er geschikt voor is, schroom niet ons te mailen! Naast de videogroep is er de beamergroep. Zij verzorgen al een aantal jaren de presentaties tijdens de kerkdiensten.

Taco Jan Osinga (De Hege Stins en algehele technische organisatie).
Cees Vos (St. Vituskerk).
Regisseurs beeld en geluid.

Voor inlog details gaat u naar VIDEO
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS