Nieuwsberichten
IKW 4 mei Dodenherdenking
05-04-2020 11:58
4 Mei Herdenking Stiens

Op 4 mei vindt normaal gesproken de regionale 4 mei Herdenking om 20:00 uur plaats in het centrum van Stiens. Door de onlangs aangekondigde maatregelen rondom het Covid-19 virus wil het Interkerkelijk Kontakt Werk (IKW), als organisator van deze herdenking, er nu op een andere manier invulling aan geven.

Het IKW zal hiertoe, op de ochtend van 4 mei, zonder publiek een kranslegging doen bij het monument aan de Langebourren in Stiens (naast het voormalig gemeente huis). Aan alle bewoners van Stiens en omstreken wordt vervolgens de gelegenheid geboden om gedurende de hele dag, individueel het monument te bezoeken en eventueel een bloemlegging te doen. De gebruikelijke kerkdienst op de avond zal komen te vervallen.
Op deze manier willen we de burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties herdenken.

Het IKW beveelt tevens van harte de landelijke herdenking aan welke uitgezonden zal worden op de televisie.

Let op!
Het is mogelijk dat de Covid-19 maatregelen aangepast worden voor het ter perse gaan van het bovenstaande. Om deze redenen dienen de maatregelen, uitgevaardigd door de overheid te prevaleren boven dit persbericht. Tevens dient u bij het bezoeken van het monument de gecommuniceerde maatregelen via landelijke media in acht te nemen.

Met vriendelijke groet,
IKW commissie Stiens
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS