App
App Protestantse Gemeente Stiens
Onze gemeente heeft al enkele jaren een prima website. Alle nieuwsberichten, de kerkdiensten, verschillende groepen die actief zijn in onze gemeente, dat alles is op de website terug te vinden. De redactie van de website zorgt er voor dat de website zeer regelmatig vernieuwd wordt. Tegenwoordig hebben we ook veel apparaten “op zak”: de mobiele telefoon die ook met nternet verbonden is, de laptop of de tablet. Deze apparaten zijn kleiner dan de PC en om snel de informatie te ontvangen is een App handig. Dat is een plaatje waarachter informatie te vinden is. Wij hebben nu eerst voor één jaar een abonnement afgesloten die de informatie van onze gemeente snel beschikbaar heeft en makkelijk gelezen kan worden.

Dat is de App Protestantse Gemeente. U kunt de app downloaden via de Google Playstore of de Appstore. Een handleiding hoe dat in zijn werk gaat, staat op onze website en is bij de kerkrentmeesters op te vragen. Als u de app op uw telefoon of tablet hebt geïnstalleerd dan krijgt u het scherm van hieronder te zien. Als u daarna STIENS invult, dan bent u bij onze gemeente. U ziet dan het volgende plaatje met incoontjes. Achter die icoontjes zit de informatie. Daarnaast hebben we op een volgend scherm de mogelijkheid om geld te doneren voor projecten of speciale acties van de diaconie of de kerk. Ook dat proberen we een jaar uit. Zoals u weet, kost overmaken soms geld. De duurste manier voor onze kerk is om een acceptgiro te versturen. De goedkoopste manier is zelf (elektronisch) overmaken van donaties via uw eigen bank. Het overmaken van geld via deze app zit wat kosten betreft, daartussen in. We zijn benieuwd naar uw reactie op het gebruik van deze app.
U kunt mailen naar: Protected email address. Op deze manier kunnen we samen de informatie over onze kerk makkelijk beschikbaar houden.
Het College van Kerkrentmeesters, mede namens de kerkenraad en de diaconie.