Nieuwsberichten
12 en 19 feb. Christelijk nadenken over geld in DHS
16-01-2016 18:59
God zij met ons: Christelijk nadenken over geld
Wanneer: Vrijdagavond 12 en 19 februari 2016, start 20.00 uur
Waar: Kerkgebouw De Hege Stins, Gijsbert Japicxstrjitte 4, Stiens
Opgeven bij Wout de Vries van de Werkgroep Vorming en Toerusting
(devrieswout@gmail.com, 06 4693 5778)


De kredietcrisis heeft ons allemaal geraakt. Het lijkt nu iets beter te gaan, maar de gevolgen zullen nog lang na-ebben. Het is echter de vraag of wij er wel iets van hebben geleerd. Dat stemt tot nadenken.

In 2015 schreef Joris Luijendijk het boek: Dit kan niet waar zijn. Onder Bankiers. Dit boek gaat vooral in op de mores (of het gebrek hieraan) in de bankenwereld. Het zou naïef zijn om te denken dat er alleen maar problemen in de bankenwereld zijn. In de hele samenleving lijkt er steeds minder interesse te zijn voor de vraag naar goed en kwaad. Er lijkt alleen maar oog te zijn voor het materiële.

Geïnspireerd door wat er op onze muntstukken van twee euro staat, stellen Eeltje F. de Boer en Jaap C. Overeem zich de vraag of er ook een andere manier van nadenken over geld bestaat en of het christelijk geloof hierop ook een antwoord biedt. Wat er gebeurd is bij de banken zullen zij als voorbeeld gebruiken, maar het is niet de bedoeling de schuld in iemands schoenen te schuiven. Veel meer zoeken ze het gesprek met de samenleving of het ook anders en wie weet christelijker kan. Zij zullen daarbij ongemakkelijke vragen en conclusies die niet voor de hand liggen niet schuwen.

Op de vrijdagavonden 12 en 19 februari organiseert Vorming en Toerusting van de Protestantse gemeente te Stiens twee avonden over dit thema. Eeltje en Jaap willen op deze avonden vertellen over de problematiek en met de deelnemers nadenken over alternatieven. Beide avonden zullen een korte nazit hebben, waarbij onder genot van een consumptie kan worden nagepraat. Deze consumpties zijn voor eigen rekening. De avonden zijn in De Hege Stins te Stiens en beginnen om 20.00 uur.

Drs. Ing. Eeltje Frans de Boer is bedrijfskundige (Nyenrode) en houdt zich al enige tijd bezig met de vraag naar God, goed en bedrijf. Drs. Jaap C. Overeem is theoloog (PThU) en dominee in de protestantse gemeente te Stiens en erg geïnteresseerd in het verschijnsel geld. De toegang tot deze avonden is echter gratis.

Graag vooraf opgeven bij:
Wout de Vries van de WG Vorming en Toerusting Protected email address of 06 4693 5778).
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS