Nieuwsberichten
Nieuwsbrief Yvonne van Meeuwen 11 januari 2016
13-01-2016 16:58
Hierbij de laatste nieuwsbrief en informatie over de sponsorbijdrage.
Nr 11 jan 2016.pdf

Beste sponsor
Via dit bericht ontvang je informatie over de sponsorbijdrage voor Yvonne van Meeuwen voor haar missie in Oeganda. Er zijn wettelijke wijzigingen doorgevoerd die van invloed zijn op de belastingaftrek van giften. We vinden het juist om je hiervan op de hoogte te stellen.


Bedankt voor je bijdrage
Allereerst willen we je bedanken voor je sponsorbijdrage en je betrokkenheid bij het werk wat Yvonne doet in Oeganda. Via de nieuwsbrieven hopen we dat je daarvan een goed beeld krijgt. Je sponsorbijdrage gebruikt Yvonne voor haar dagelijkse kosten van eten, onderdak, telefonie en reiskosten e.d. Zonder jouw betrokkenheid en bijdrage lukt het haar niet om haar werk goed uit te kunnen voeren.

Aanpassen ANBI wetgeving
Per 1 januari 2015 is de ANBI wetgeving is aangescherpt, waardoor voor Yvonne bestemde giften niet meer aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Nu was het mogelijk om de gift via de kerk (Protestante Gemeente Stiens) van Yvonne over te maken. Zij zorgen er dan voor dat de giften één op één doorgesluisd worden naar Yvonne. Omdat Yvonne geen ANBI status heeft, is belastingaftrek nu helaas niet meer mogelijk.

De gemeente van Yvonne vindt het erg vervelend dat er nu verkeerde verwachtingen zijn gewekt. Zij zijn er helaas te laat achter gekomen dat de aftrekbaarheid in bepaalde gevallen is veranderd. Normaal gesproken ontvangen zij hiervan bericht via hun Landelijke Diaconie, maar helaas is deze wijziging in de ANBI wetgeving niet doorgegeven.

Uw gift
Wij vragen je om je gift voortaan rechtstreeks over te maken op NL81ABNA0430407211 ten name van Yvonne van Meeuwen, inzake Oeganda. Je kunt dit zelf regelen met je bank en/of via het internetbankieren je overschrijving wijzigen.

Contact
Heb je vragen, wil je graag nog even contact over deze brief en/of eventuele financiële consequenties, dan kun je contact opnemen met Nanne Attema van het Thuisfrontteam van Yvonne. Bereikbaar via yvonnegoesuganda@outlook.com. Als je financiële compensatie op prijs stelt van de gemiste belastinggelden dan kun je dit via Nanne aanvragen.

Met vriendelijke groet,
Namens Yvonne van Meeuwen
Thuisfrontteam Yvonne goes Uganda
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS