Nieuwsberichten
Dringend vrijwilligers gezocht
17-05-2019 12:36
Vrijwilligers gezocht. Wie zoeken wij?
11 vrijwilligers die samen met ons hun steentje willen bijdragen aan het werk binnen de kerkenraad van onze kerk te weten:

1 voorzitter
4 pastoraatsouderlingen
2 scriba’s
1 jeugdouderling
2 diakenen
1 ouderling-kerkrentmeester
Wat bieden wij?
‐ een prettige en inspirerende (werk) omgeving
‐ fijne en betrokken collega kerkenraadsleden om mee samen te werken
‐ een uitgelezen kans om je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen
Wij rekenen op jou om onze prachtige gemeente verder vorm te geven!
Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Martin Jansen Klomp (voorzitter) of Wilma Hoekstra Protected email address. Wij vertellen jou graag meer. Kerkenraad Protestantse Gemeente Stiens
Jeugdwerker gezocht
05-06-2015 11:49
Bent u/jij onze jeugdwerker?
Of u nu jong enthousiast of juist oud en wijs bent, wij hebben u nodig!
Wij zoeken:
Enthousiaste nieuwe jeugdwerkers
Iemand die voor ons de vrijdagavond om de week beschikbaar is
Iemand die het leuk vindt om in teamverband te werken
Iemand die ons uitdaagt en lekker gek kan doen met ons
Iemand die hart heeft voor ons, jongeren
Iemand die hart heeft voor Jezus
Iemand die dat ook met ons wil delen
Iemand die ons wil helpen met het ontwikkelen van onze eigen identiteit
Iemand die ons helpt de weg te vinden in de wereld vol met vragen
Wij bieden:
Gezelligheid en vrienden, Spontaniteit, Enthousiaste teamgenoten, Leergierige jongeren, Veel vrijheid, speelruimte en creativiteit, Geloofsopbouw, Carrièrekansen, Een plek in de gemeente.
Heb je interesse, wil je meer informatie, dan ben je van harte uitgenodigd voor een bakje koffie in het jeugdhonk. Schiet ons aan als u ons tegen komt of neem contact op met Ronald.
Voor vragen bel of mail:
Ronald Ars (voorzitter jeugdwerk)058-2571385 / 06-10048608
Protected email address
Vacatures nieuwe jeugdwerkers
21-02-2014 11:10
Bent u/jij één van onze nieuwe jeugdwerkers
Of u nu jong en enthousiast bent. Of juist oud en wijs.
Wij hebben u nodig!
vacatures.pdf
Koster gevraagd
31-10-2013 22:26
Volgend jaar gaat Cees Buisman, onze koster in de St. Vitus, met pensioen, zodat daarvoor dan vervanging nodig is. Maar bovendien is er door omstandigheden een einde gekomen aan het kosterschap van de heer J. Kooistra in De Hege Stins. Daardoor is het noodzakelijk geworden om al op korte termijn een nieuwe kracht in te zetten in De Hege Stins. Dat betekent dat op korte termijn 12 uur beschikbaar zijn, maar dat volgend jaar een uitbreiding verwacht mag worden. Het is de bedoeling om de nieuwe koster na een proefperiode aan te stellen in een regulier dienstverband.
Dat aan de werkzaamheden van de heer Kooistra nu een einde komt, spijt ons. Hij heeft ruim 10 jaar in onze kerk veel werk gedaan en daarbij vooral met zijn organisatorische capaciteiten altijd een grote inzet getoond. Wij hebben daarmee aan hem, en ook aan zijn vrouw, als gemeente heel veel gehad. Wij zijn en blijven daar zeer erkentelijk voor!
Wisseling van de wacht in het pastoraat
18-10-2012 09:24
Op zondag 7 oktober 2012 nam ds. Janny van Dijken in De Hege Stins afscheid van onze gemeente/kerkgemeenschap. Na het vertrek van ds. Bart Ramaker per 1 februari 2009 was zij benaderd met de vraag of zij niet tijdelijk voor twee dagen in de week de vacature binnen de toen nog Gereformeerde Kerk van Stiens wilde invullen. Hoewel ze al met (vervroegd) emeritaat was nam ze dat aanbod graag aan. Met ingang van mei 2010 werd haar tijdelijke contract met 2,5 jaar verlengd, nu bij de nieuw gevormde Protestantse Gemeente te Stiens. Per 1 november 2012 is zij op de leeftijd van 68 jaar nu echt met emeritaat gegaan.
Op zondag 14 oktober 2012 werd Tine de Vries uit Nijemirdum officieel in de Sint Vituskerk ‘in de bediening gesteld’ zoals dat formeel in de kerkorde wordt aangeduid. Zij is per 1 oktober 2012 voor een periode van vier jaar aangesteld als kerkelijk werker met, naast het gewone werk in de gemeente, als specifiek aandachtsveld het ouderenpastoraat.
Sommige mensen denken dat zij hier ook zal voorgaan in de eredienst, maar dat is dus niet het geval, daar is ze niet toe bevoegd. Wel gaat zij begrafenis-/crematiediensten leiden. Zij heeft een HBO-opleiding theologie gevolgd en heeft dezelfde functie al een aantal jaren in enkele andere gemeenten vervuld. Ze is inmiddels in de pastorie aan de Ophirstrjitte komen wonen.
Van beide feestelijke diensten is een fotoverslag te vinden onder Fotogalerij.
1 2