Nieuwsberichten
Tocht naar Jeruzalem
22-02-2021 11:51
Hier een kort verslagje van de eerste 4 dagen van de tocht naar Jeruzalem.

Wist je dat er door Stiens een pelgrimsroute loopt? Deze route heet het Jabikspaad en loopt van Swarte Haan naar Santiago de Compostella in Spanje! We zijn daarom gestart met het lopen van een stukje van deze weg. Zoek hiervoor in het dorp naar de tekens die op de rugzak van de pelgrim hierboven staan. Maak een foto met jezelf op de route voor 15 extra km. Als je naar Leeuwarden loopt, kom je door de Jacobsstraat. Let hier op de putdeksels. Ze bevatten afbeeldingen van de pelgrimsweg. Vanuit Leeuwarden kun je door naar Heerenveen en daarna kom je de ecokathedraal in Mildam tegen. Een sprookjesachtige plek waar de natuur het gaat winnen van de chaos.

Het pad loopt door en eindelijk, daar ligt Nijmegen aan de rivier de Waal. In de tweede wereldoorlog is hier hard gevochten. Deze zeker 2000 jaar oude Romeinse stad is misschien wel de oudste van Nederland! Tijdens het Romeinse Rijk was Nijmegen onderdeel van de Limes, de grens tussen het Romeinse Rijk en de Germaanse gebieden. De stad wordt ook wel keizerstad genoemd omdat Karel de Grote op het Valkhof een Palts (paleis) zou hebben gehad. Rond 770 zou hij hier meerdere malen het Paasfeest hebben gevierd.
Wist je dat Nijmegen en Jeruzalem in de tijd van Jezus, beide bij het Romeinse rijk hoorden?

Loop door naar Maastricht. Ook al zo’n super oude Romeinse stad, gebouwd rond een doorwaadbare plaats aan de Maas. Hier zie je aan het plein in de stad de Sint Servaaskerk staan. Hij is waarschijnlijk de eerste bisschop, een hoofd van de kerk, in Nederland. Hij leefde in de vierde eeuw. Mensen wilden zich verbinden met Jezus de Koning uit Jeruzalem en vertelden dat Servaas een achter-achterneef van hem was.

De afgelopen 4 dagen is er totaal 310 km gelopen en zijn we in Maastricht aangekomen.
Probeer anderen ook over te halen om mee te “lopen” met onze tocht naar Jeruzalem.
Er moeten nog heel veel kilometers gelopen worden en hoe meer mensen er mee doen, des te beter!
Voor nu gaan we verder richting Reims over het Jabikspaad.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS