Nieuwsberichten
Van de interieur commissie 16 september
16-09-2019 10:39
De nieuwe exposant.
Mijn naam is Harm Wijbenga en 58 jaar oud en werk als zelfstandige en voer alle soorten bouwklussen uit in en om huizen.
Ik woon nu bijna een jaar in het grootste huis van Stiens, het oude gemeentehuis! Hier heb ik alle ruimte voor mijn hobby creatief bezig zijn en dan voornamelijk schilderen. Ik ben 10 jaar geleden tijdens een therapie met kunst maken begonnen en dat had zo'n goede uitwerking op mijn gemoedsrust dat ik daar mee door ben gegaan tot nu toe. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen bomen te schilderen met behulp van injectie spuiten. Ik spuit de verf door de naald op de ondergrond en maar zo bomen met een driedimensionale uitstraling. Voor zover ik weet ben ik de enigste die op deze manier schildert. Bomen hebben voor mij een speciale betekenis, vandaar dat ik ze ook schilder.

Betekenis Levensboom (Een foto volgt)
De levensboom heeft een lange geschiedenis en heeft voor veel mensen een belangrijke betekenis. Ook als je niet een bepaald geloof aanhangt, blijft de levensboom symbool staan voor het leven zelf. De levensboom staat symbool voor groei en ontwikkeling, vruchtbaarheid, voor onsterfelijkheid en genezing. Net als de boom heb je ook te maken met de verschillende seizoenen. Er zijn momenten van leven, zoals in de lente, van groei zoals in de zomer en van pittige herfststormen. Ook zijn er perioden van rust, zoals in de winter.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS