Predikant ds. Jak Verwaal
Ds. Jak Verwaal
tel: 06-28273030
kantoor in het St.Vitushûs
email: Protected email address

Mag ik mij even voorstellen?

Een bijzondere tijd beleef ik. Want ik heb op 31 oktober 2021 intrede gedaan in uw gemeente en ben dus begonnen aan een nieuwe uitdaging in uw midden, in Stiens. Na een kleine acht jaar te hebben gewerkt in It Keningsfjild (Ureterp/Bakkeveen), en daarvoor vooral in Holland, hoop ik binnenkort al mijn ervaring van 38 jaar predikantschap in Stiens te vernieuwen. Daarbij mag ik mij vader noemen van drie mooie kinderen die hun weg in het leven gaan. Ik mag genieten van vier opgroeiende allerliefste kleinkinderen. In veel opzichten voel ik mij omgeven door veel moois en goeds.
Geboren ben ik op 5 maart 1958 in Dordrecht, oudste zoon van mijn ouders. Dus ben ik nu 63 jaar en nog wat. Mijn moeder leeft nog en is actief betrokken: ik ontvang iedere zondag een reactie van haar via de app. Ik kreeg nog twee broertjes. Vervolgens ben ik opgegroeid in verschillende pastorieën, mijn vader was nl. ook predikant. Het schoolexamen (1976) deed ik in Zeist, waarna ik ging studeren in Leiden, met bijzondere interesse voor de Bijbelse talen Hebreeuws en Aramees. Deze interesse heb ik tot de dag van vandaag. Die oude taal vernieuwt zich steeds weer. Wie nu Jeruzalem bezoekt, hoort kinderen in het Hebreeuws joelen, zingen en spelen. Dat vind ik bijzonder. Op 8 mei 1983 ben ik predikant geworden in Vreeland, gevolgd door Brielle, Rotterdam, Middelharnis en Maasdam. De zoektocht om ook voor ons de aloude boodschap te vernieuwen, boeit me. Ik hoop dat met u ook te proberen…
Ik ben verrast en dankbaar voor het vertrouwen dat velen van u in mij hebben uitgesproken. Zelfs zeiden sommigen van u dat in het beroep op mij om in Stiens te gaan werken, ook een roeping te horen is. Zo’n zin raakt mij diep. Want van zeer jongs af aan verkeer ik in kerkelijke gemeenten. Meestentijds tot mijn vreugde. Menselijke inspanning kan dan bevestigd worden door Gods zegen. Als hobby’s heb ik wandelen, fietsen, het bezoeken van theater, museum en muziekuitvoeringen.
Bij deze nodig ik u uit in het kantoor in het St.Vitushûs. Waai gerust even langs. Vragen en reacties stel ik op prijs.
Hartelijke groeten en bovenal oant sjen, ds Jak Verwaal