VituStins Cantorij

Poëzie & Muziek van Eppie Dam & Hindrik van der Meer met arrangementen van Feike van Tuinen. Al in het jaar 1993 publiceerden de Friese dichter Eppie Dam en musicus Hindrik van der Meer het muziekstuk: 'Eén zwaluw maakt zomer'. Een prachtig poëtisch-muzikale productie. 14 februari 2016 verzorgde onze Stienser VituStins Cantorij een uitvoering van dit muziekproject, in de ochtenddienst in De Hege Stins van de Protestantse Gemeente van Stiens. Voorganger was dominee Jaap Overeem, tevens lid van het combo, spelend op fagot met als organist Han Giesing, tevens pianist van het gelegenheidscombo. De verbindende teksten werden gelezen door Nelleke van Wessel en Chris Koopmans met als dirigent van de zang- en muziekgroep Olchert Clevering.


Meer algemene info:
Zeven keer in het kerkelijk seizoen – gemiddeld één keer per maand van oktober t/m april - werkt de VituStins Cantorij (VSC) mee aan een dienst in de St.Vituskerk of in De Hege Stins. Wij doen dit met veel plezier en wij hopen, dat u dit ook ziet als een goede aanvulling op het zingen van de liederen en/of andere liturgische teksten tijdens de kerkdiensten. Het nieuwe Liedboek (2013) geeft ons als gemeente en cantorij veel meer mogelijkheden voor het zingen in de eredienst.
Iedereen die graag zingt en dit redelijk goed doet is van harte welkom op ons wekelijkse repetitie uur > donderdag van 19.15 tot 20.30 uur in De Hege Stins.
Contactpersoon:
Voorzitter:
Eelke de Jager
tel. 058-2572490

Logo VituStins Cantorij