Interieurcommissie

Er is een commissie in het leven geroepen met als taak het ontwikkelen van plannen en ideeën om de diverse zaalruimten in het kerkgebouw zodanig aan te kleden en in te richten dat deze een fraaie uitstraling krijgen en het prettig is er te vertoeven. Hierbij kan gedacht worden aan de aanschaf van meubilair, maar vooral ook aan het houden van wisselexposities in de ontmoetingsruimte op het gebied van kunst, bij voorkeur vervaardigd door eigen gemeenteleden.

Contact
mw. J. Sloot-Nicolay
Wythústerwei 68
tel: 058-2572164
Protected email address

Tentoonstelling in De Hege Stins
Expositieperiode 26 september - 4 december 2017.
Kees de Haan.

In de kerk De Hege Stins te Stiens wordt een mooie serie kleurrijke schilderijen getoond van de afgelopen jaren. Kees werkt al bijna 20 jaar bij Kunstgroep Atteljee 1 dag per week. In z’n dagelijks leven houdt Kees van structuur en duidelijkheid, daarentegen tonen z’n schilderijen “Vrijheid”. De kleuren staan voor emotie en gevoeligheden; de kwaststreken zijn zorgvuldig en in ontspannen sfeer neergezet. De voorstelling is dicht bij huis: landschappen met lucht, wolken, zon (zie foto), gras, een auto (zie foto), een huis of een vaas met bloemen .
Deze expositie toont de rijke verbeeldingswereld van een introverte man; Veel kijkplezier!
Kees de Haan (1955) woont in Sint Annaparochie in een woonvorm van Talant. Gemiddeld 4,5 dag per week gaat Kees naar een dagbestedingslocatie van Talant nl. de ouderengroep in de Gijsbert Japicxstraat (naast de kerk) in Stiens en Wil nl. Kunstgroep Atteljee te Leeuwarden. En bij deze laatste locatie heeft Kees z’n schilderijen gemaakt

Auto
Vaas met bloemen