Nieuws
Herdenking "Tsjernobyl 25 jaar later"
25-04-2011 22:55
Herdenking "Tsjernobyl 25 jaar later"
De Hege Stins, 15 mei 2011, aanvang: 19.00 uur

Waar was u toen...?
Deze vraag wordt vaak gesteld als het gaat om ingrijpende gebeurtenissen, die een grote impact hebben op het leven van mensen in ons eigen land en/of daarbuiten. De explosie in de kerncentrale van Tsjernobyl op 26 april 1986 is zo’n gebeurtenis. Dat is alweer 25 jaar geleden, maar de gevolgen van deze ramp zijn nog steeds enorm. Vooral voor de ongeveer 6,5 miljoen mensen van Oekraïne en Wit-Rusland, die in de besmette gebieden wonen. Het leven is daar ontwricht en veel mensen leven onder armoedige omstandigheden.
Reden voor een aantal organisaties, waaronder Stichting Rusland Kinderhulp en het Nederlands Bijbelgenootschap om dit jaar stil te staan bij deze kernramp. Op zaterdag 23 april jl. is in Zwolle de landelijke herdenking geweest. In Stiens wordt op zondagavond 15 mei 2011 een herdenkingsdienst gehouden.
Mobiele versie van de website
14-04-2011 17:47
Ben je onderweg even wil je snel even kijken hoe laat precies een bepaalde dienst begint, wie er preekt of de beamer bedient? Dat kan nu ook via de snelle mobiele versie van de website: http://www.pgstiens.nl/mobile

Ondanks dat het uiterlijk sterk lijkt op dat van de iPhone lijkt, is de mobiele website voor elke telefoon met internet browser geschikt.
Palmpasen met kinderen op 17 april
07-04-2011 21:12
Palmpasen met kinderen op 17 april
Zondag 17 april a.s. vieren we in de St. Vituskerk samen met de kinderen Palmpasen. In deze kinderdienst kunnen de Palmpaasstokken uiteraard ook niet ontbreken. Lekkere snoepjes en een haantje op de top.
Alle kinderen en ouders zijn van harte welkom om dit feest mee te vieren!
Palmzondag 17 april met de Evangelisatiecommissie
05-04-2011 14:02
Zondag 17 april is het palmzondag. De dienst die om 9.30 uur in de Hege Stins begint zal door de evangelisatie commissie worden georganiseerd. Het thema van deze dienst is: Vol verwachting, palmzondag. Jezus komt Jeruzalem binnen: de verwachtingen zijn hoog, het is anders dan het lijkt……NEW CREATION Gospel Choir & band uit Joure zal hun medewerking aan deze dienst verlenen. De voorganger in deze dienst zal ds. Akke Fokje Stienstra uit Hengelo zijn.
New Creation Gospel Choir is een interkerkelijk gospelkoor. De leden komen uit verschillende gelederen van de kerk: van hervormd/ gereformeerd tot en met evangelisch. Het doel van dit gospelkoor is om door middel van aansprekende zang en muziek te getuigen van het Evangelie. New Creation wil dit graag op professionele wijze vorm geven, echter daarbij blijft altijd de boodschap centraal staan. Met een eigen vaste band voor de begeleiding wordt periodiek medewerking verleend aan kerkdiensten, sing-ins, concerten en gospelfestivals. De groep is in de afgelopen periode sterk gegroeid en bestaat momenteel uit circa 30 zangers/zangeressen, dirigent, een eigen band en 2 technici. Het repertoire is afwisselend en varieert van klassiek getinte stukken of bijvoorbeeld a capella liederen tot up-tempo stukken en natuurlijk de liederen uit de moderne kerkbundels (bijvoorbeeld Opwekking).
Het belooft weer een mooie dienst te worden. Allen van harte welkom!
Met vriendelijke groet,
Evangelisatie commissie stiens
Email: ecstiens@gmail.com
Dichter Hans Bouma in St. Vituskerk Stiens
22-03-2011 09:48
Op zondag 3 april wordt er in de St.Vituskerk te Stiens ’s avonds om 7 uur een gemeentedienst gehouden. Voor deze dienst is de dichter-dominee Hans Bouma uit Kampen uitgenodigd. Hij presenteert dan het poëtisch-muzikaal programma Dichter bij muziek.
... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ...