Nieuws
Bericht van Desirée Scholtens
09-08-2022 10:22
Hallo allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor langere tijd het ruime sop koos, maar dit najaar ben ik weer aan het varen. Ik ga wederom naar het caraibisch gebied, dit keer met de Zr. Ms. Groningen.


We zijn daar met een aantal redenen:
  • Het onderscheppen van drugstransporten. Deze varen vanaf Colombia richting de Dominicaanse Republiek en het is een soort kat en muis-spel tussen de kustwacht en marine en deze criminelen. Geregeld is in het nieuws dat er weer een drugstransport is onderschept. We zijn dus best succesvol, maar er is ook nog een heleboel onderweg wat we niet zien.
  • Het assisteren bij rampen, voornamelijk orkanen. Denk maar bij de ramp op Sint Maarten met de orkaan Irma. Vaak is het de taak van de marine om de schade in kaart te brengen en om water te verzorgen. De eerst hulp dus.
  • Het in de gaten houden van de situatie in Venezuela. Van dit land horen we de laatste jaren weinig meer. Onze aandacht wordt opgeslokt door corona, klimaat en de oorlog in Oekraine. Het eigen zeer dus. Maar crises in de rest van de wereld zijn niet opgehouden te bestaan en de situatie in Venezuela is nog steeds uitzichtsloos.
  • Diplomatieke relaties onderhouden. dit doen we door recepties te organiseren aan boord. Nederlanders in den vreemde, maar ook lokale autoriteiten en bedrijven komen aan boord en leggen (opnieuw) contact. Je kunt bijvoorbeeld denken aan luchtvaartmaatschappijen of mensen van TNO.

Daar hebben we onze handen dus best vol aan. Het is mijn taak zorg te dragen voor het welzijn van iedereen aan boord, voor zover dat in mijn macht ligt natuurlijk. Dat gaat van het kombuis (keuken) tot aan de kajuit (commandant).

Ik ben weg tot 14 oktober. Dan kom ik weer terug met het schip in Den Helder. In de tussentijd vind ik het leuk om post te ontvangen: kaartjes, een tekening. Wie zelf ooit in dienst heeft gezeten, weet hoe belangrijk die postzak is! Mijn adres is:

Maj. Desiree Scholtens (GV)
364561
Zr. Ms. Groningen
NAPO 332
3509 VP Utrecht

Er kan gewoon een postzegel voor Nederland op en de veldpost doet de rest. Houdt u er wel rekening mee, dat we alleen in de havens post krijgen, dus 1x per twee weken. Post van na 1 oktober krijg ik waarschijnlijk pas weer in Nederland. De post komt overigens altijd aan, maar soms duurt het een half jaar. Ga dus niet teleurgesteld zijn als ik uw kaartje niet kreeg, het is vast op tijd voor mijn verjaardag in januari
Fair winds and following seas,
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS