Nieuws
Verslag Leve de Koning! Palmviering EZC en Talant in de sportzaal van Talant
19-03-2013 22:25
Na het grote succes van verleden jaar, stond er dit jaar weer een dienst met Talant op de agenda. Dit keer was de dienst in de sportzaal, omdat de vorige keer de kantine te klein was. De vorige keer kwamen er 35 extra stoelen met Talant bussen vervoerd. Dit keer kwam er een hele grote aanhanger met 70 extra stoelen uit de Hege Stins aan te pas. En maar goed ook, want alle stoelen waren bezet! Zelfs voor de ouderlingen en diaken was er geen plek op de eerste rij, zij zaten door de hele zaal verspreid.

Ds. Dieke Heijs was, samen met student theologie Frederik Nicolai, de voorganger. Han Giesing begeleidde de samenzang. Het koor had Jitze meegenomen als organist. Jitze kan geen noten lezen, maar speelt alles uit zijn hoofd. Een door ziekte uitgedund Lauwershiem koor verzorgde de muzikale omlijsting. Het Lauwershiem koor is ruim dertig jaar geleden,opgericht met bewoners van het Lauwershiem te Surhuisterveen. Tegenwoordig zingen ook bewoners van andere woonvormen in dit koor.

De dienst had als thema “Leve de Koning”. In deze dienst verkleedde Frederik zich met behulp van de aanwezigen als koning. De intocht van Jezus, inclusief de ezel en discipelen, werd ingeluid met een lied van Elly en Rickert. Er werden kleden op de grond gelegd want de Koning mocht niet door het stof lopen. Jezus kreeg een warm onthaal van aanwezigen die zwaaiden met takken. Na dit feest vroegen Dieke en Frederik zich af wie de betere Koning was, de koning met het zwaard of de Koning met het hart. Na wijze woorden van één van de bewoners van Talant, koos iedereen voor de koning met het hart. Bij het laatste optreden werd het koor aangevuld met mensen uit het publiek, om zo een groter koor te vormen.

Het was weer een geweldige dienst, waarin tijd en aandacht voor iedereen was en waar mensen helemaal zich zelf konden zijn.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS