Nieuws
Tsjerkepaad start 24 juni 2017
21-06-2017 12:05
Dit jaar zal de deur van de Sint Vituskerk open staan op zaterdag 15 en 29 juli. 5, 19, 26 augustus, 2 en 9 september van 13.30-17.00 uur. U bent van harte welkom! Het college van kerkrentmeesters.

Komende zaterdag, 24 juni 2017, vindt de opening plaats van de 14e editie van Tsjerkepaad. Vanaf de week daarna zullen honderden Friese kerken hun deuren openen voor een talrijk publiek. Intussen is Tsjerkepaad een begrip geworden in Nederland!De opening zal zowel in de Bonifatiuskerk als in de Doopsgezinde kerk in Leeuwarden plaatsvinden. Het jaarthema van dit jaar is: ‘Rome en Reformatie’.

De (Friese) kerken zouden er niet geweest zijn als de Bijbel er niet was geweest. En vooral na de Reformatie kwam de Bijbel beschikbaar voor ‘Jan en alleman’. De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, wil dat laatste ook nu nog in praktijk brengen. Want hoewel er een tijd is geweest dat nagenoeg iedere Nederlander een Bijbel in huis had, is dat nu al lang niet meer het geval.

Daarom is het ons streven om:
1. Voor iedereen die in Nederland een kerk of andere openbare ruimte bezoekt, een Bijbeluitgave ter beschikking te hebben;
2. Voor iedereen die in Nederland buitenshuis overnacht, een Bijbel binnen handbereik te hebben;
3. Missionaire acties mede mogelijk te maken door het verstrekken van Bijbeluitgaven.

Al onze Bijbeluitgaven plaatsen en verspreiden wij kostenloos.
Op deze manier mochten wij vorig jaar zo’n 90.000 Bijbeluitgaven gratis ter beschikking stellen.
De missie van onze vereniging wordt geheel bekostigd vanuit giften, donaties en collecten.

Komende zaterdag zal onze vereniging met een tafel aanwezig zijn in de Doopsgezinde kerk aan de Wirdumerdijk te Leeuwarden.
U kunt dan bijvoorbeeld een Bible Box bestellen, om neer te zetten in uw kerk(elijke gebouw), zodat bezoekers gratis een Nieuw Testament mee kunnen nemen in het Nederlands, het Fries of in een andere taal. Een Bible Box bestaat uit acht vakken, waar totaal zo’n 100 Nieuwe Testamenten in passen in de taal die u wenst! Uiteraard hebben we ook volledige Bijbels en kinderbijbels beschikbaar: in totaal in bijna 70 talen!
Ook hebben we in voorraad de boekjes ‘Kostbare tijd’ en ‘InZicht’, waarvan er al tienduizenden zijn verspreid.

Op onze website www.bijbelvereniging.nl kunt u alvast ons assortiment bekijken, evenals de achtergronden van onze missie.

We hopen u zaterdag te mogen begroeten!
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS