Nieuws
Dichter Hans Bouma in St. Vituskerk Stiens
22-03-2011 09:48
Op zondag 3 april wordt er in de St.Vituskerk te Stiens ’s avonds om 7 uur een gemeentedienst gehouden. Voor deze dienst is de dichter-dominee Hans Bouma uit Kampen uitgenodigd. Hij presenteert dan het poëtisch-muzikaal programma Dichter bij muziek.

Hans Bouma zegt hierover: Dichter bij muziek is een antwoord op de groeiende behoefte aan een andere, een nieuwe taal wanneer het gaat om religieuze en menselijke waarden. Een taal die ruimte geeft aan het onzegbare, mensen raakt tot in de diepste lagen van hun bestaan. Alleen deze taal, en poëzie is zo’n taal, doet samen met de muziek recht aan de zo rijke geografie van de menselijke ziel en inspireert tot spirituele ervaringen.

Het programma bestaat uit vier onderdelen (collages) speciaal voor de veertig-dagen-tijd. In de derde collage, De.mond van een vriend, komt Judas aan het woord. Samen met Auke de Boer op piano wordt het hele programma ten gehore gebracht.

Er is een boekentafel met uitgaven van Hans Bouma aanwezig.

Hans Bouma was gemeentepredikant en is als uitgever werkzaam geweest bij uitgeverij Kok in Kampen. Hij publiceerde naast poëzie vele boeken op het gebied van theologie, liturgie, ethiek, natuur en milieu.
Van harte welkom.

Kernpunten:
Plaats: Stiens: St.Vituskerk.
Tijdstip: 3 april om 19.00 uur
Gemeentedienst: dichter-dominee Hans Bouma : Dichter bij muziek
piano: Auke de Boer
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS