Nieuws
10 december Dag van de Mensenrechten
19-11-2010 13:53
Amnestygroep 312 Leeuwarderadeel brengt licht in de donkere decembermaand.

Op 10 december bestaat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens 62 jaar. Op vrijdag 10 december is de AI-groep te vinden met een stand in de bibliotheek van Stiens. We verkopen prachtige kaarsen met de boodschap 'Ergens is er iemand die aan mij denkt'. Nog steeds is de kaars hét symbool van hoop en warmte. Mensen die een kaars kopen steunen het werk van Amnesty en onderschrijven zo de boodschap voor een eerlijke en rechtvaardige wereld, want zoals een oud Chinees gezegde luidt: ' het is beter een kaars aan te steken, dan de duisternis te vervloeken'. Voorbijgangers kunnen ook een petitie ondertekenen. (ook in de kerken zal deze petitie getekend kunnen worden)

De petitie is gericht aan de autoriteiten van Myanmar (Birma) met de oproep om 38-jarige Su Su Nway onmiddellijk vrij te laten. Su Su kreeg achteneneenhalf jaar gevangenisstraf omdat ze deelnam aan een vreedzame demonstratie en een spandoek ophing. Su Su Nway werd schuldig bevonden aan landverraad en aan het 'verstoren van de openbare rust'. Su Su zit in de Hkamti-gevangenis, 1900 kilometer van de hoofdstad YangoAn, waar haar familie woont. Amnesty beschouwt haar als gewetensgevangene en vraagt om haar onmiddellijke vrijlating. Haar verhaal staat op de verpakking van de kaars.

Wij kunnen mensen gebruiken die meedenken om actie te voeren (groepslid), mensen voor eenmalige acties als standwerk en/of collecte (flexlid), mensen die elke maand een brief willen schrijven (schrijftaslid) en mensen die ons ieder jaar een financieel steuntje in de rug geven (donateur).
Wilt u met ons meedoen, neem dan contact op met Douwine Boomsma-Reitsma, 058 – 2574063 of e-mail: dboomsma@upcmail.nl, giro 4400531 t.n.v. AI 312, Leeuwarderadeel.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS